Nejste přihlášen/a.
Dnes na mě mělo mrknout hladové oko. A nic. Palubní počítač hlásí dojezd 80km (ráno cca 120), hladové oko nesvítí, ručička palivoměru se hýbe. Hláška na displeji ať mažu k čerpačce není. Budíky Maxidot, motorizace 1,4 16V 63 kW.
Jak je to zapojené? Kdyby se nehýbala ručička palivoměru, řekl bych, že v tomhle počasí zamrznul plovák, ten evidentně funguje. I když... jak nad tím přemýšlím, možná ne...
Mě se ukáže až při dojezdu 75 - 70km.
Dojezd se vypočítává s průměrné spotřeby. Ta je v zimně vyžší.
Mně se rozsvěcí při dojezdu100 km a pokud jedu jen po rovině a nevezmu nějakou díru, vydrží nesvítit maximálně do 90.
Jak si to tak rovnám v hlavě, ručička od rána sice klesla, ale kdoví, jestli na správnou výšku... Plovák může klidně viset.
Tak to rozeber. Není tam kontakt na plovák. Je tam obyčejnej reostat a kontrolka se rozsvědcuje v budíkách elektronicky podle odporu.
Klucí. U nás je i přes den -6, ráno bylo -14. Potřebuju to dostat na rampu (dílna není) kvůli oleji a nemůžu se donutit aspoň k tomu. Tma, zima, brr... Rampu mám 10 km, tam bude ležet sníh. Zejtra natankuju plnou a uvidím, kolik tam bylo a jestli se to rozhýbe. Čerpadlo jsem vyndaval naposled ještě z feldy.
Tak ráno se to během jízdy neochotně probralo. Po ujetí 20 km stále svítí dojezd 80 km, ale budiž. Hladové oko svítí. Pravděpodobně vlivem teplot trochu vázne plovák nebo to holt jsou hraniční hodnoty a nepatrně poklesl odpor, ale to je fakt ryzí spekulace, to by musel někdo změřit nebo aspoň teoreticky spočítat. Od tý doby, co jsem vezl chlápka, co mu na budíku svítil dojezd 60 km a měl suchou nádrž, jsem s ubývajícím palivem v nádrži poněkud nervózní. Kanystr vozit nechci, fakt mě nebavilo to na bráně vysvětlovat.
42 litrů do prvního cvaknutí .
Ručičce se nahoru moc nechtělo, ale nakonec si dala říct - jak kdyby měla odloženej start . Nevím, nikdy jsem ji nepozoroval a u druhýho auta nemám Maxidot. Tak tomu dám čas a uvidím, jestli je to počasím, opravdu fixluje a nebo jsem jen paranoik.
Tankoval bych dřív, ale jsem v tý zimě línej, nemám slušnou pumpu po cestě. Druhej problém je, že když mám plnou, vylítám jí za tejden. Jak se ručička propadá, noha na plynu začíná levitovat . Včera jsem jel z práce půl cesty bez plynu .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.