Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
dnes ráno jsem přišel v -9,5 stupních k autu, třikrát jsem nechal nažhavit žhaviče a pak otočil a samozřejmě jsem nenastartoval. Zkoušel jsem to teď ještě odpoledne jak jsem přišel z práce, stejný výsledek, akorát se mi pak po 15 vteřinách pokoušení nastartovat rozsvítila červená kontrolka oleje - podíval jsem se, dle rysky plná hladina, olej velmi hustý (5W40). Zkoušel jsem změřit baterii, multimetr ukazoval hodnotu 12.2. Neví někdo, v čem ještě by mohl být problém?
Přikládám video na YouTube http://youtube.com/shorts/WxE6AjiplGk?feature=share
Baterka v pr*eli. Padá napětí, že i pocvakávají relé a poblikávají kontrolky.
Napětí 12,2V nic neříká o její kapacitě a startovacímu proudu.
Měřit napětí je k ničemu. Lepší je bezzátěžový tester co měří vnitřní odpor a zbylou kapacitu.
minimálně 4 roky mít bude - auto jsem kupoval 5/2020 a za celou dobu co ho mám jsem ji neměnil. Zítra ráno zkusím změřit voltmetrem a uvidím.
Baterka zdechne i za rok, pokud blbne dobíjení nebo jezdíš jen krátké trasy a v mrazu si zapínáš všechny výhřevy, že se do baterky skoro žádný proud na dobíjení nedodá a vše alternátoru zhltnou spotřebiče v autě.
Já jezdím denně, roční nájezd kolem 40000 km a nejsou to žádné po pojížďky do krámu pro rohlíky atd. Ráno jsem naměřil 13,3V, chytlo to na brnk, takže je to, jak jste se shodovali, baterkou. Zkusil jsem s tím jet 20 km do práce, odpoledne zas změřím napětí a budu se modlit, že dojedu zpátky domů
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.