Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klepání a hluk z motor. prostoru - Octavia 2, 1.9TDi

Od: black odpovědí: 1 změna:
Prosím o radu. Jde o auto Octavia 2 před FL, 1.9tdi PD, 77 kw, BJB, r.v.2005, s manuální 5stupňovou převodovkou. Najeto 300 tis. km. Ještě před nastartováním se mi objevila kontrolka a pípání kvůli nedostatku brzdové kapaliny. Kterou jsem tedy doplnil. Následně už kontrolka v pořádku. Ještě dodám jeden možná další nepodstatný poznatek a to, že nenastartované auto mi i ve velmi mírném kopečku se zařazenou rychlostí začalo pomalu cukat a popojíždět jako kdyby prokluzovala spojka. Toto se mi nikdy předtím nestalo (samozřejmě to bylo jedině bez zatažené ruční brzdy). Zmiňuji to jen pro to kdyby to mělo souvislost s
následujícím problémem, který teď s autem řeším.
Takže nastartuji studené auto a motor první dvě minuty běží celkem normálně ale pak se začne ozývat takové bouchání / dunění a s každou minutou se ten zvuk zvyšuje a auto a motor se začne klepat. Při tomto jsem si všiml házející řemenice klikové hřídele. To házení řemenice se však při nastartování motoru o týden později minimalizovalo a téměř vidět nebylo. Dnes o další týden později je to to samé, řemenice hází jen minimálně. Díky tomu jsem si myslel, že je nejspíš poškozená klikovka a nezbude nic jiného než výměna motoru. Při tomto všem co jsem popsal se děje další (asi nejdůležitější) poznatek a to, že při úplném sešlápnutí spojkového pedálu se bouchání a klepání auta a motoru zmenší na minimum. Předpokládám tedy dobře vadnou spojku? A pokud ano, je možné, že by díky tomu házela řemenice klikové hřídele, která je na opačné straně motoru? Popř. mohla ta rozbitá spojka způsobit nějaké poškození v motoru? Třeba poškodit klikovku a proto začala házet řemenice? Nebo je házení řemenice klik. hř. obvyklým jevem při spojce která je ko? Rád bych si zhruba udělal obrázek na co se mám připravit, zda výměna motoru a nebo bude stačit jen spojka. Proto děkuji za jakékoliv rady

20240109_141314_1_5266.mp4 290.94 kB

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Typnu dvouhmota k.o. tedy vyměnit komplet spojku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]