Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezávislé topení Čína

Od: pavelprachar odpovědí: 8 změna:
Zdravím vás, mám takový dotaz ohledně nezávislého topení. Je to takový all in one z Alzy. Po montáži, když ho spustím, tak při zážehu cítím spaliny, ale během chvilinky je to pryč a pak to nesmrdí. Stalo se to někomu taky? Když už to hučí, tak nic cítit není.
Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nechal jste ho pořádně "vypálit" před provozováním? Ideálně tak hodinu až dvě na plný výkon někde venku.
Každopádně spaliny by neměly být cítit ve vytápěném prostoru ani tak, protože spalovací komora je oddělená a výfuk máte jistě vyvedený ven.
pavelprachar
hodnocení

Upřímně ne. Šoupnul jsem ho tam rovnou. Zkusím se ještě ráno až bude startovat na výfukovou trubku, jestli někde nečudí
Tak to je potřeba, ono to nějakou dobu fakt smrdí, jak se vypaluje různý "bordel" na povrchu komory.
pavelprachar
hodnocení

Díky za malou naději zítra mu pořádně naložím

hodnocení

0x

První start je vždycky hroznej čuch. Pak je to OK.

Lepší výrobky jsou od Eberspächer, Webasto, Planar, Ateso.

Čína jen dělá padělky a nesedí jim tabulky výkonů. Kvalita zpracování taky nic moc.

Ale spoustě lidem to stačí a láká hlavně cena a reklamy youtuberů :)

...

Dej tomu občas pořádnej záhul i během používání. Nebude se tolik zanášet komora. ;)

bery*
hodnocení

0x
Tak mě napadlo, bylo by to schopný přeměnit v teplo i vyjetej olej?
Neee..Leda v kotli na vyjetej olej..Dával jsem-zkoušel jsem čistej olej do velkýho naftovýho děla na topení a nee,nefunguje to..
bery*
Škoda, začala mě lákat koupě, zaplatilo by se to spálením prvního 60L soudku :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]