Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
cca 2 roky zpátky jsem kupoval C4. V době koupě vypadal v poodě, bez známek koroze. Nicméně cca půl roku na to se začaly objevovat puchýře na dveřích. Koukl jsem do papírů k autu a zjistil, že je tam 7letá záruka na korozi, tak jsem si řekl OK, vyreklamujem. Ale původní majitel nechodil na pravidelné servisní prohlídky a i já si toho všiml prakticky až když jsem hledal informace k záruce a tak mi prodejce řekl, že mám smůlu, protože nebyly splněny garanční podmínky (beru, moje blbost, že jsem si to prvně nezkontroloval a beru i to, že jde o jedno z rizik nákupu ojetin).
Nicméně nedávno jsem na jednom foru k C4 našel info, že toto řešilo i x jiných lidí a v servisech jim rovnou měnili dveře s tím, že jde o výrobní vadu daného modelu ( citroeny.cz/...
A zde má otázka - v případě, že by se dveře opravovali, tak bych odmítnutí ještě pochopil - při garanční prohlídce by zjistili začínající korozi a hned ji opravili a zabránili číření. Ale, pokud se rovnou dveře měnily, tak to na mě působí tak, že se firma jen snaží ušetřit na opravě a hodit to na záruční podmínky, byť by rozdíl mezi současnou a dřívější "opravou"nebyl fakticky rozdíl - prostě kus za kus, žádné broušení, tmelení a lakování.
Chtěl bych to znovu s výrobcem otevřít, ale rád bych se opřel o nějaký zákon, předpis nebo něco, co by pomohlo argumentaci. Nevíte, jaký zákon a paragraf by toto mohl řešit? Neřešil jste něco podobného náhodou někdo také?
Popřípadě, je někde nějaká evidence výrobních vad? Koukal jsem na svolávačky, ale tento problém tam nebyl. A ať už zákon, který bych zvládlna to rozumně napasovat nebo jiné stránky s evidencí jsem nenašel.
Pokud mě budete odkazovat na právníky, tak s nimi v krajním případě počítám
Pokud mi bude chtít někdo v nějaké podobě napsat, že jsem vůl a měl jsem to ověřit hned na začátku, tak to už vím
*Jinak na výše uvedené forum jsem také psal, ale tím, že je xlet staré, tak už tam nebyla reakce.
*A ještě jedna poznámka - nechci to úplně řešit opravou, protože dle informace servisu, by výměna 4 dveří vyšla na cca 100t a to opravdu dávat do starého auta nechci. Tak chci udělat maximum pro reklamaci a pokud by to neklaplo, tak to prostě doklepu a auto půjde do světa nebo do šrotu. A já si pořídím jiné.
Děkuji
Jestli má záruka na prorezavění v podmínkách povinnost návštěvy předepsaných prohlídek, obávám se, že přes to vlak nepojede.
Zajímavé C4 rv 2004 a téměř žádná stopa koroze a již vůbec ne dveří, njn to jsou ty nová auta -max200kkm a 3-5 roků a zrušit a nové!. Co jsem tak vyčetl zejména u jiných značek, tak neuznali záruku na korozi není, ale až na celkové proreznutí. Jinak citroeny. cz jsou opravdu mrtvé , tedy téměř . Drtivá většina citroenářů chodí na citroen-club.cz případně pak dle vozu na xsaraclub (ten už asi taky skomírá) nebo c5.club
Hlavní rozdíl je nebezpečná výrobní/ konstrukční vada kdy následuje stahovačka a bezplatná oprava bez ohledu na záruku, a je vada která nebezpečná není a bez platné záruky nazdar.
U těch dveří jde o prodlouženou záruku, tam může mít výrobce podmínky jaké chce. U záruky na proreznutí jde o proreznutí zevnitř ven tj. plech skrz, nějaké pupínky na laku do toho nespadají, to je zase záruka na lak. Takže v reálu jen med kolem huby a návnada na hejly aby si kvůli "supr záruce na proreznutí" pořídili zrovna tohle auto. MMch. podmínka prodloužené záruky jsou garančky, když si člověk spočítá o kolik to prodraží servis a kolik aut tu záruku opravdu využije, tak podle mě jsou to na 99,9% zbytečně vyhozené peníze, halvní vady se projeví v zákonné záruce a ty další snadno spadnou do běžného opotřebení.. Další věc prodloužená záruka může být pouze pro prvního majitele = pokud to pošle dál tak druháý majitel má smůlu i když by si garančky platil (záleží na znění podmínek prodloužené záruky)
Shrnuto zvenku oprav barvu aby to dál nerezlo (fajnšmekr to dá celý lakýrovi za 5k), zevnitř vystříkej voskem a jezdi. Nebo lepší dveře z vrakáče.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.