Nejde větrák kabiny topení Citroen Xsara Picasso Digi klima
Od:bobyodpovědí:12změna:
Ahoj , nejdříve bych chtěl popřát vše nejlepší do nového roku a teď co zase řeším a co mě dost trápí. Takže jedná se o naftovou xsaru picaso s Digi Klímou. 2001 rv. Vyndal sem větrák je to bajonet způsob jako u 307 takže na pána ale vyndal . Větrák na přímo točí dobře. Přihnul sem kontakty v domnění že to bude tím,ale nebylo . ... Po vložení větráku zpět a připojení jsem auto nastartoval a měřil silovou část na napětí. Ukazuje mi 2.5v což je nesmysl. Další věc že černý drát by měl být kostra a nezvoní proti kostře auta . Ani měření červeného proti kostře neukazuje víc než 2.5v . Pojistky sem měřil a v pořádku všechny jdou dobré. Můžete mě nasměrovat kde mám začít? Relatko při sepnutí větráku na Digi panelu cvaká. Vyndal jsem komplet bsi nebo odpojil konektory a relatko cvaká uvnitř bsi. Tedy ovládání funguje ale kde se ztrácí ta silová část. Věřím že se ozve odborník pan diesel,a jiný citroenari. Předem všem děkuji. Větrák mám tedy na přímo přes externí relatko abych si mohl zatopit a ofouknout přední okno . Děkuji a všem přeji hezký den
U elektronického ovládání je tam místo odporu PWM modul a ten když není vadný tak jako elektronika, tak se roztaví konektory... Asi dvakrát jsem to měnil a vždy bylo potřeba koupit opravnou sadu co na to existuje ...
Na úplně stejném vozidle můj kamarád toto řešil a dopracoval se přes pracné rozdělávání a probojovování se k ventilátoru tomu, že měl nakonec vypálený pojistkový přívod což nebylo na první pohled vůbec vidět. Prostě kontakty pod pojistkou...
Tak zkus prvně prokoumnout tu pojistku...
boby
Dobrý postřeh ale takže pojistka ok ale už to nevedlo dál. Taky sem vybojoval větrák ven ale do silovky mi neleze nic a nedokázal sem ten kabel dal najít aniž bych to celé rozebral odstojit palubku to není možný . V garáži nebo stodole možná ale takhle vůbec
Řešil jsem osobně, ale neopravil jsem si to, opravil to "můj"mechanik. Jedno vlákno o tomto problému je zde : citroen-club.cz/...
Popřípadně to může být-vzhledem k roku výroby nwn zda je toto vázáno na manuální nebo na obě klímy- spínací skříňkou, vypálené kontakty. mění se ele.část a doporučuje se vložit relé. Zmíněno také v daném vláknu. Víc neporadím.
JInak já toto, než se opravilo řešil přídavným větrákem namířeným na sklo.
boby
Tak díky moc čekal sem že ty jako mazák levou zadní. No mě to včera dost naštvalo. Udělal sem toho hodně ale tady sem co šlo rozebral ale předřadný odpor mě nenapadl. Bude někde za palubkou určitě .
Tak on ten ventilátor se svezl současně i s výměnou rozvodů a z další opravou. Navíc nejsem už nejmladší abych za každých podmínek něco kutil na autě tím spíš ,že v práci se muselo pracovat za každých podmínek. Dnes už ani to ne.
Mam zkušenost že většinu prúšvihú v elektrice maj na starost roztažený kontakty v konektoru Za ta léta prostě ztratí pružnost Beru jehlu naohejbám neko kleštěma naohejbam kontakty samotnyho větraku V patek sem řešil starý kangoo taky postupně přestal jit větrák Jehlovej pilnik liznout zoxidovany kontakty naohejbat a zas jede
boby
Díky moc tak právě to sem udělal a nic nepomohlo . Hlavně mi nejde do hlavy že kabel od ventilátoru silový červený nic nedá ani proti kostře
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.