Nejste přihlášen/a.
No, ten bílej tmel není originál. Někdo sundával mezistěnu. Prostor mezi kabinou a motorem odděluje plechový tác. Ten se volí ve fabrice podle toho, jestli pedály budou nalevo či napravo a zda bude klima či jen topení.
Tohle by chtělo taky pořádně wapkou vyčistit. Nejlépe i demontovat a vyčistit pod tím všechno blato.
Pak bude voda odtékat podběhy jak má.
Stěrače mám demontované jenom nevím jak odělat celí kryt mezi motorem a kabinou jelikož tam vede kdyt od kabinového filtru.
Já si poradím pokud mi dáte postup
Ve skle je žlábek, kde je to po celé délce nacvaklé. Pak sundat gumu kapoty a případně mezi stěrači či po bocích hříbkové plastové příchytky. Ty páčit při sundávání krytu krytem. Když to uděláš šroubovákem, tak dorejpeš hlavně ty kryty. Hříbky z plastu pak koupíš nové.
Tohle je univerzální postup na více aut. Nevím, jak to má přesněji leon.
Nedělej to v mrazech, ale při 5 nejlépe 10C nad nulou. Jinak plasty prasknou hned.
Tak ten kabinový kryt filtru nafoť.
Pár fotek zvenku od krytu pod čelním sklem (to černé torpédo) a pár fotek, jak vypadá filtr pod tím a okolí.
No v podstatě princip Octavia 1. Novější generace od tohodle řešení upustili. Počátkem Fabie 1.
Vem si konvičku a oblej to vodou a pozoruj, kudy teče a kudy ne.
Lepší by to bylo komplet rozebrat. Palubku a topení pryč. A vše obhlídnout a přetěsnit.
Ty jsi to jen omazal dokola, ale lepší je to sundat a nalepit celé znova.
Navíc jak to už máš takto všudemožně patlané, tak se to bude hledat hůř. Když je to bez kutilského zásahu, tak voda dělá při zatékání špinavou a zaoxidovanou cestičku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.