Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatéká do auto (asi kabinový filtr)

Od: buri123 odpovědí: 14 změna:
Zdravím, už nějakou dobu mi zatéká do auto tak jsem ho dnes rozebral a zjištuji kudy by to mohlo jít. Ještě mi do toho odešel ventilator topení tak ten šel taky ven. Našel jsem kapky které stékali za ventilatorem viz. foto. Když jsem koukal k kabinovému filtru tak kanálky jsou čisté, ale zdá se mi že to teče pod tím plastem kde je kabinový filr. Je to možné a pokud ano jak ho můžu nemontovat povolil jsem plastové matky co jsou na něm ale je tam jak přibitý takže to asi ještě někde drží, ale nevím kde.
Předem děkuji za rady
Auto: Seat Leon 110kw ARL

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

dodej to foto

buri123
hodnocení

Dodávám úplně mi nedošlo že jsem ho tam nedal
Zatéká do auto (asi kabinový filtr)
Zatéká do auto (asi kabinový filtr) #2
Zatéká do auto (asi kabinový filtr) #3

No, ten bílej tmel není originál. Někdo sundával mezistěnu. Prostor mezi kabinou a motorem odděluje plechový tác. Ten se volí ve fabrice podle toho, jestli pedály budou nalevo či napravo a zda bude klima či jen topení.

buri123
hodnocení

To jsem už tmelil já jelikož to vypadalo že to jde tudy zatnelil jsem to kam jsem dosáhl, ale spíš kudy by to mohlo jít tam

Čelní sklo je původní? Má stejné datum jako rok auta?

Tohle by chtělo taky pořádně wapkou vyčistit. Nejlépe i demontovat a vyčistit pod tím všechno blato.

ekodily.cz/...

Pak bude voda odtékat podběhy jak má.

buri123
hodnocení

Kde vyčistit a jak demontovat?

1. sundat stěrače

... ale pokud s eptáš, tak servis

buri123

Stěrače mám demontované jenom nevím jak odělat celí kryt mezi motorem a kabinou jelikož tam vede kdyt od kabinového filtru.
Já si poradím pokud mi dáte postup

Ve skle je žlábek, kde je to po celé délce nacvaklé. Pak sundat gumu kapoty a případně mezi stěrači či po bocích hříbkové plastové příchytky. Ty páčit při sundávání krytu krytem. Když to uděláš šroubovákem, tak dorejpeš hlavně ty kryty. Hříbky z plastu pak koupíš nové.

Tohle je univerzální postup na více aut. Nevím, jak to má přesněji leon.

Nedělej to v mrazech, ale při 5 nejlépe 10C nad nulou. Jinak plasty prasknou hned.

buri123
hodnocení

Tohle už jsem udělal vyčistil pod tim pořádně a znovu dal zpět ale stejně to nepomohlo mě se zdá že to tam jde přes kabinový kryt filtru nevím zda je to možné

Tak ten kabinový kryt filtru nafoť.

Pár fotek zvenku od krytu pod čelním sklem (to černé torpédo) a pár fotek, jak vypadá filtr pod tím a okolí.

buri123
hodnocení

Ten silikon jsem tam natlal já kdyžtak jenomže je tam přístup úplně hroznej.
Zatéká do auto (asi kabinový filtr) #4
Zatéká do auto (asi kabinový filtr) #5
Zatéká do auto (asi kabinový filtr) #6

No v podstatě princip Octavia 1. Novější generace od tohodle řešení upustili. Počátkem Fabie 1.

Vem si konvičku a oblej to vodou a pozoruj, kudy teče a kudy ne.

Lepší by to bylo komplet rozebrat. Palubku a topení pryč. A vše obhlídnout a přetěsnit.

Ty jsi to jen omazal dokola, ale lepší je to sundat a nalepit celé znova.

Navíc jak to už máš takto všudemožně patlané, tak se to bude hledat hůř. Když je to bez kutilského zásahu, tak voda dělá při zatékání špinavou a zaoxidovanou cestičku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]