Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr nového nebo jeteho auta pro rodinu

Od: peter11 odpovědí: 10 změna:
Ahoj hledám nějaké rodinné auto, nejspíš kombík pro rodinu se dvěma dětmi. Máme fabii ale je nám malá, koukám se po ročních octaviich v cenové relaci kolem 600 000 s majetek kolem 15 000 km. Zvolili by jste oktávku a nebo něco jinýho vím že za 500 koupím i novou i30 nebo ceed děkuji. Najezimr ročně kolem 10 000 a to spíš přes dovolený. díky za tipy

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vili
hodnocení

7x
Mám auto jiného výrobce a nechápu tu posedlost Čechů po oktávkách. Opravu mi udělají taky všude.
Takže za mě, koupil bych něco jiného.
peter11
hodnocení

Ne naopak vůbec na ni netrváme, ale právě mě zajímají zkušenosti jiných. Praclve se hodně dočítáme že jako je drahá ale servisově není tak nákladná jak třeba i30 a min žere...

hodnocení

6x

Auto za půl mega na 10 kilo ročně? A k tomu oktávku která není rodinné auto? Sežeňte si raději nějaké starší MPV, tam rodinu v poho naskládáte.

peter11
hodnocení

V tom případě raději nějaké nové MPV ale ty se už snad ani nedělají.. nemáme veliký nájezd ale chceme nějaký roční auto který bude mít minimální najezd a ještě záruku aby se do toho nemusely lít peníze moc.

Hypoteticky - koupíte starší vůz dejme tomu za 200 tisíc. Dáte tomu za 100000 Kč generálku (vím že je to nesmyslně moc, ale dejmen tomu). Tedy celkem 300000Kč. I když to bude chtít každý rok opravu za 20 tisíc, pořád budete v plusu.

michal999
hodnocení

1x
Dobrý den.
Mám Dacia Sandero 2017, kupováno nové a nyní najeto 143 000. Benzín. Bez poruch, bez závad, denně v provozu. Teď jsem byl na STK a koroze jen na výfuku. Auto stojí před panelakem. Jezdil jsem dálnice a cesty do zahraničí na dovolenou.
Jsem rád, že jsem neuposlechl řady všeználků o tom, že kupuji šrot a mám si koupit jinou značku.
jm
Dacia ok, Sandero jako rodinné asi ne...
Dacia byla poslední větší automobilka bez stop-start systému. Pokud bych nekupoval auta kolem 50 tis na 4 roky nebo 200tis km a pak je předal za 30tis dál, a kdybych chtěl nové, byla by to Dacia Duster tce150
peter11
hodnocení

Děkuji ;) no právě na Dácie jsem vždy slyšel spíš kritiku ohledně kvality... Ale pravda je že ty novější modely vypadají pěkně a cena je taky dost pěkná.

paveldvorak
hodnocení

1x

s najezdem 10 tis ročně je zbytečné pořizovat nové auto

hodnocení

0x

Jen takový nápad. Co Ford C-max, nebo lépe S-max?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]