Nejste přihlášen/a.
Tady jmjm.cz/...
se píše, že v motoru 1.3 je 5,6 litrů chladící kapaliny. Dá se tomu věřit? Je někde přesný údaj od výrobce?
Když jsem včera prováděl výplach, tak nejprve mi vyteklo něco málo přes 5 litrů a auto jsem měl nadzvednuté pod ramenem. Pouštěl jsem výpustním šroubem.
Při druhém výplachu mi vyteklo jenom něco přes 4 litry a auto jsem vůbec nadzvednuté neměl. Topení jsem měl tuším v obou případech otevřené.
Chápu, že v systému vždy zůstane nějaká kapalina, ale vědět kolik je tam kapaliny přesně je nutné pokud chcete ředit chladící směs podle tabulky v závislosti na teplotě. Zbyla voda v systému totiž ředící poměr změní.
A je tedy lepší při vypouštění auto nadzvednout?
Je lepší ho mírně naklonit čumákem dolů, zadkem mírně nahoru a pravou stranou dolů a levou nahoru. Aby výtoková trubka byla níž nežli zbylé rohy vozu.
Topení nemá žádný vliv u Felicie, zda je an teplo či na studenou. To má vliv pouze u Favorita a Felicie 1.9D nafty. Protože mají na hadicích k topení kohout co zavírá vodu.
Topení Siemens nezavírá vodu. Topení topí stále i v létě. Aby nešlo vedro do kabiny, tak se jen vzduch odkloní klapkou mimo radiátor. Ale radiátor stále topí.
Když se koukneš do návodu, tak by to tam tuším mělo být. U Favorita tento údaj v návodu byl.
Nikdy jsem to neměřil, ale +/- 5,6 až 6 litrů to je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.