Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám podezření na unik vody do oleje, motor jednobodové vstřikování BMM 1.3 50kw, dolévám na střed, mezi rysky min a max, a cca za 500 Km, je to na minimu, ale takto se to děje už dlouho, žádné velké ubývání. Vodní puma je nová. Motor si vezme trochu oleje, cca 3dcl/1000km. Motor topí dobře, nevaří, drží teplotu, jezdí pěkně, kouří bíle jen za studena teď v zimě, ohřátej už ne. Nájezd 190 000 Km. Ná zátce oleje nic není a nikdy nebylo, čistá, možná jen dvě kapičky kondenzátu. Spotřeba v létě 8,5 litru, teď něco málo před devět .
Jde z této barvy oleje něco poznat na foto? Nebo zatím ne? Olej má najeto 5000 Km, 10 měsíců starý. Dříve, minulej olej bývával černější bych řekl a možná ubývá méně teď, tak jestli tam není voda, ale nevím jistě.
A ještě jeden dotaz mimo, má jednobod 50 kw omezovač a při kolika otáčkách? MPI má, ale jednobod?
Motor když je studenej, tak prvních 10 km jezdím pozvolna, max 3000 otáček.
Škodí tomuto motoru s rozvodem OHV, když má zvedací tyčky, vytáčení krátkodobě pří přeřazování, do maximálně 5500 - 6000 otáček? Jenom do nabrání rychlosti na těch 90km/h a pak je tam pětka. Samozřejmě prohřátej, nebo není na to stavěnej? Někdy je to potřeba, v tento moment to má největší zrychelní a to jde jen u tohoto motoru když se ty rychlosti vytočí. Děkuji za odpovědi.
Fotky oleje - ctrlv.cz/...
- ctrlv.cz/...
Děkuji za odpověď, ztrátu vody teda tipuji na nějakou netěsnost, už to má skoro 30 let to auto, možná to není 500 km, ale tak 400 Km kdy zmizne ze středu na min. Řekl bych že to dělá jen když se jezdí, když stojí na místě tak ne. Nějak mě to neomezuje v tomto množství, jen jsem měl strach, aby to nebylo v tom oleji.
Fridex je tam měněný G12, tak do -35cca.
Vodu dolevám mezi rysky, protože jsem tady četl, že za tepla to méně tlakuje a netrpí tolik těsnění pod hlavou. Olej dolévám když by bylo třeba, skoro po maximum.
Ještě poslední dobou všímám že ručička volnoběhu se mírně hýba, ale úplně minimálně, tak do 30, dolů, nahoru, otáček, takže skoro vůbec, dříve (před pár měsíci) byla jak přibitá a vůbec se nehnula, ale jízdní vlastnosti se nezměnily, takže to neřeším.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.