Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia 2 se sama zamkla

Od: bery* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, vše podstatné je v předmětu dotazu :)

Před časem jsem tady zmiňoval záhadu, kdy zamčenému autu náhodně občas cvaknou zámky, dělá to, co vím, už minimálně 2-3 roky, po nedávném zapojení napájení kamerky na přívod pro stropní světlo se i ona občas na chvíli rozsvítí, nedávno k tomu přibyla i další radost v podobě (opakovaného) vybití baterky, pokud přes víkend na chalupě zůstanou po vypnutí motoru klíčky v zapalování ...

A dnes poslední perlička, kdy se auto po vypnutí motoru a vystoupení, "jen" se psem uvnitř, během několika minut mezi příjezdem na chalupu a otevřením brány do dvora, zamklo. Myslel jsem, že pes zmačkl čudl pro zamčení vedle dětský pojistky a ovládání oken ve dveřích řidiče, jako mám u O1, ale jak jsem pak koukal, tady nic takovýho není, takže záhada.

Nějaký nápad, jakou to zamčení mohlo mít příčinu?

Jako to občasný "ožití" auta, cvaknutí, bliknutí, vybití ... bych přežil, máma, která s tím jezdí, už si na to zvykla, ale když mi dovoz náhradního klíče zabral odpoledne, tak už to pro mě začíná být důvod to začít řešit :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nemám sice zkušenost s Oktávkou, ale jinými auty, kde ten problém dělal spínač dveří pro vnitřní osvětlení. On totiž nejenom rozvěcel světlo, ale dával informaci o otevření dveří, pro ŘJ. Ta potom špatně vyhodnotila, že jsem vystoupil a zapomněl zamknout. Stačilo ten spínač vyndat, vyčistit a vše fongovalo bez problému.

06.01.24 10:13

*palec*

hodnocení

2x
Signaluzujou ti dveře otevřeni a zamčení?
Počítám že ne takže by moh bejt na vine mikrospínač zámku nebo studené spoje na desce plošneho spoje
Tady sem delal zamek na 02 za řidičem predek bude podobnej
club-opel.cz/...
club-opel.cz/...

Jen doplním, že na origo nýty je třeba nýtovačka na 6ky. Běžné nýtovací kleště jsou tuším do 4,8

hodnocení

0x

Zpravidla/obvykle zámek řidiče, nebo spolujezdce... Prvně okouknout vodiče do dveří ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]