Zdravim, mam na felicii pridelama 3 pridavna svetla. Vsechno aliexpress, takze nevim odber. Zatim jsou dana na primo na baterku, samozrejme bych to chtel dat pres pojistou. Jakou pojistku zvolit? Vsechny jsou na jeden vypinac
Prvně změřte odebíraný proud a to v ustáleném stavu minimálně po několika minutách. Hodnota pojistky má být 1,2 až 1,5 násobku odběru proudu. Průřez vodiče je jednak dán maximální proudovou hustotou a dále je nutné vypočítat na základě délky vedení zkratový proud který musí být tak velký aby na něj zareagovala pojistka v rozumné době.
I 15A praskne při zkratu, takže když nemáte 10A, dejte tam 15A.
andrewer01
To je mi jasné samozřejmě, od toho tam je. Pojistek mám dost všech, šlo mi o to co může způsobit pojistka na menší hodnota než by případně byl skutečný odběr
Ten bohuzel nemam, na aute uz byly po byvalem majiteli
andrewer01
Dohledal jsem stejne na aliexpressu, ale jestli to jsou uplne identicke co se tyka vlastnosti nevim. Toto mam 1ks: a.aliexpress.com/... (Tady jde o to nejvetsi, 16 diod) Tyto jsou 2ks: a.aliexpress.com/...
Výpočtově je to tak na tu 15A pojistku. Hlavně ať jsou vodiče dimenzované v obvodu na 15A.. Což podle tabulek v automobilovém průmyslu a teplotě okolí cca 70°C vychází na vodič cca 1mm2 ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.