Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda Felicia - uložení předních tlumičů

Od: paveltesar odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

Chci se zeptat na cenu výměny jen horního uložení předních tlumičů na Felicii 1.3 MPI, levé kolo na naerovnostech vydává zvuky a na zvedáku se v tom místě pohybovalo, pravé je dobré ale musí se prý udělat oboje aby to bylo vyvážené.

Chci se zeptat na cenů dílů, vím že je tam guma na které to leží a ložisko, ale nevím co vše se mění a jaká bude cca cena obou kol,

Díky za odpovědi

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

jsi li kapku šikovný nebo máš li šikovnyho kámoše tak bych řek že ušetříš 1500 až 2000kč za práci

club-opel.cz/...

Ovšem potřebuješ celkem určitě stahováky na pružiny. Bez nich je to o zdraví, popř. i o život!

@dabel
To jako ze to idela kamos za petikilo nebo za dobry ocko?
Ja uz si na takovy veci davno nehraju. Tech vdecnych lidi zas tak moc neni. A za dobry ocko si moc potravin taky nekoupis.

@boban... přesně tak. Šikovnej kámoš musí být tak trochu i blbec, že se bude pachtit s přirezlou Feldou od blata v podběhách téměř zadarmo a když urve šroub těhlice, jako, že bude dost zarezlej, tak co tam narve? To co najde po dědovi ve sklepě v nářadí a kovošrotu?

@gumidek
Malokdo si to uvedomuje. Ale i to naradi stalo nejaky penize, hromady casu stravenyho studiem, ucenim se opravovat.
Nemluve o tom auto i vhodne zvednout, vedet jak na to, kde to zvedat.
Vymenit zarovku a tak...neni problem, klidne, ale tohle neni prwce na 10minut
Fotr svym znamym pomahal az az, bud zadara nebo za symbolickou cenu...kdyz potreboval pomoct on, tak to najednou nemeli zmrdi cas...ale kdyz potrebovali oni tak prilezli s prosikem. bych jim dal nejradsi kopacky jeste dnes. Tohle nesnasim.

Já takhle za očko vyměnit žárovku, nakodovat drobnost diagnostikou, ale jak mám auto strkat na dílnu, zvedat heverem, ohejbat se a špinit ruce a dílnu, opotřebovávat nářadí, tak... tak nikdy za nějaký očka. Ale za prachy.

@gumidek
*palec*
Klidne bych udelal neco veteiho zadara pro nekoho slusnyho a kdo opravdu NEMA penize. Jenze pomalu kazdej tvrdi ze nema penize, ale realita je v drtivy vetsine jina.

Pro mě by byla vyjímkou manželka. Ani bratrovi bych to nedělal zadara.

Prachy má každej, pokud jezdí autem.

Vyjímkou je invalida, který to auto opravdu potřebuje. Tam bych taky zvážil.

Šikovnej a dobrej kámoš to udělá zadarmo
Nevim jak to funguje u vas ale ja si od dobrých kamarádú za práci nikdy nic nevzal a pokud od nich něco potřebuju vyhový a nechtěj po mě taky nic
Holt sme tady takový stary dinosauři co si radi vypomúžou a nic za to nechtěj

Buď rád. Moje generace je zkažená. Kdybybch byl dinosaurus, tak se můžu do roka pást. A všichni mě nechají na pospas.

Je to dost o tom že ja ty auta mam jako koníček a více méně mi to neživý
Čert ví jak by to bylo kdyby mi to mělo živit
Ale ja říkám živit mi to tak mi to nebaví

Pak to chápu. Když jsem začínal, tak to byl také koníček. Jak se z koníčkustane rutina, tak si začneš vybírat a co tě nabaví, tak napálíš cenu. Buď je pak výhrou to, že to neděláš a nebo děláš, ale útěchou jsou prachy.

hodnocení

1x

Informace zde, + práce dle servisu +/- 500 - 2000 Kč.

paveltesar
hodnocení

S nějakou takovou cenou jsem počítal. Děkuji moc za info.

hodnocení

0x

Tyhle šrouby ať vymění a koupí nové matice M10x1,25 (jemné stoupání) samojistné

automrazik.cz/...

hodnocení

0x
Kdyz uz bude tehlice mimo poloosu, tak bych omrknul manzetu poloosy.

Poloosy vytahovat z těhlic nemusí.

Když sundá horní uložení z kastle, tak zanoří tlumič tak dolů, že se poloosy dotkne sklopeného ramene a krásně vršek tlumiče projde podběhem na 12 té hodině podběhu ven.

Ale jestli bude bojovat s tím svěrným šroubem nohy tlumiče, tak to asi bude muset ven komplet a poloosu bude muset vyndat.

Takže 50:50 ;)

bobann
@gumidek
No mas pravdu, na druhou stranu, neni spatny, kdyz se obcas neco rozebere, jak na auto nesahnes 20let, tak neco opravovat je utrpeni, vsechno srostly k sobe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]