Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uvolnění kryt pod motorem

Od: karlos* odpovědí: 12 změna:
Zdravím projde STK auto kde je uvolnění kryt pod motorem?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x
Legálně ne. Nelegálně projde.
Na TK ho muzes dat pryc, opravit si uchycení a pak ho vrátit.

Proč ne? Pokud ho netahá po zemi, nevidím problém. Mechanik si toho ani nemusí všimnout a bude to nejspíš závada typu A.

karlos*
hodnocení

Ne po zemi to netahám. Jen tam nejsou 3 šrouby směrem od výfuku dozadu. Tak to tam plandá.
Potřebuji udělat 2 ledna STK a nemám to momentálně kde udělat.

Myslím, že v nejhorším dostanete TK na 30 dní se závadou typu B a máte měsíc na opravu/úpravu.

asd1
To uděláš kdekoliv, třeba nad příkopem..
Pokud hrozí upadnuti, tak hrozi i doplachteni na čelní sklo jiného vozidla, tedy nebezpečné = C

hodnocení

1x

Jaký je problém utáhnout těch 6-8 šroubů, které ten kryt drží?

Některá auta tam mají jen plastové cvoky.

Ale s odpovědí souhlasím. Kde je problém...

Jak jednoduché- A) nemá na to není technicky či manuálně zdatný. B) nemá materiální vybavení nebo další zázemí aby lehnul pod auto a opravil si to.

A i B řeší servis. A pokud je místo servisu varianta, zda mi to projde nebo podplatit technika na STK...to je podle mě špatná cesta to C.

No nevím jak na Hané , ale v v pátek 29.12 byu nás v JH snad už žádný servis auto od opravy nevzal. Možná nějaký nadšenec garážník -ale to by takového musel tazatel znát. Dle jeho průběžných dotazů takové nezná nebo jsou nekvalitní a nechce k nim auto dávat, takže ja nasnadě proč se ptá zda projde či nikoli!

hodnocení

1x

Já poškozený kryt připevnil vázacími elektrikářskými pásky a nikdy na STK problém

hodnocení

1x

Dlouhé roky jsem jezdil s "pevně" připojeným krytem motoru kde byl v oblasti výpusti oleje alternativně vyříznut a upevněn montážní čtvereček... - na žádné STK nebyl problém.

Pokud bych se měl bát uvolněného krytu, nebylo by to kvůli STK - taková věc může udělat paseku na silnici - pokud je uvolněn, může upadnout...zaviníte nehodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]