Dobrý den, mám vozidlo Škoda Fabia 1 1,2 HTP, 47kW a při diagnostice mi vyskakuje chybová hláška v souvislosti s EGR ventilem ( open circuit),snažil jsem se EGR ventil demontovat ale buď to dělám špatně, nebo to nejde :D Mohli byste mi prosím poradit, jak demontovat EGR ventil na výše uvedeném vozidle? S přáním hezkých svátků Jaroslav
Jo to je pravda, zkontroloval jsem vyloženě jen konektor ( vypadal v pohodě), až se dostanu k autu, tak kouknu na kabel. Jinak chyba se mi objevila poprvé asi 2 týdny zpátky, přes diagnostiku jsem ji smazal a objevila se po pár desítkách km znovu. Teď když ji smažu, tak se objeví v podstatě po 100 metrech jízdy ale jinak na jízdních vlastnostech žádnou změnu necítím.
Sundat kryt s filtrem na motoru (pozor na hadičky!), odšroubovat tu nerezovou trubku vedení spalin do sání (nejlépe z EGR i ze sání), a potom už EGR drží jen dvě M8 matky (klíč 13). Výměna je tady zrovna na pár minut Rovnou doporučuju vytáhnout a vyčistit škrtící klapku, proto ty spaliny jdou zespodu přímo na ni (ikdyž se zvrchu tváří docela čistě, zespodu to bude hnus).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.