Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skoda fabia 1 1,2 HTP, 47kW

Od: djcnrnccn odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
mám vozidlo Škoda Fabia 1 1,2 HTP, 47kW a při diagnostice mi vyskakuje chybová hláška v souvislosti s EGR ventilem ( open circuit),snažil jsem se EGR ventil demontovat ale buď to dělám špatně, nebo to nejde :D
Mohli byste mi prosím poradit, jak demontovat EGR ventil na výše uvedeném vozidle?
S přáním hezkých svátků
Jaroslav

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

0x

Nejsou jen vypadené, prehlodané, utržené drátky, zoxidovaný konektor, nebo tak něco triviálního?

autorjaroslav
hodnocení

Jo to je pravda, zkontroloval jsem vyloženě jen konektor ( vypadal v pohodě), až se dostanu k autu, tak kouknu na kabel. Jinak chyba se mi objevila poprvé asi 2 týdny zpátky, přes diagnostiku jsem ji smazal a objevila se po pár desítkách km znovu. Teď když ji smažu, tak se objeví v podstatě po 100 metrech jízdy ale jinak na jízdních vlastnostech žádnou změnu necítím.

autortetootzk
hodnocení

Jinak byl bych moc vděčný, kdyby mi někdo napsal vyloženě postup jak pro blbečka pro demontáž toho EGR ventilu
Děkuji

hodnocení

0x
Sundat kryt s filtrem na motoru (pozor na hadičky!), odšroubovat tu nerezovou trubku vedení spalin do sání (nejlépe z EGR i ze sání), a potom už EGR drží jen dvě M8 matky (klíč 13). Výměna je tady zrovna na pár minut :)
Rovnou doporučuju vytáhnout a vyčistit škrtící klapku, proto ty spaliny jdou zespodu přímo na ni (ikdyž se zvrchu tváří docela čistě, zespodu to bude hnus).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]