Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím vás lze použít disky kol s rozečí (Fiat Idea 4x98 a středem 58,1) na auto(Opel Corsa D s 4x100 a středem 56,1)
Kola nasadím, ale je tam na středu vůle a na ose/díře pro šrouby jde vidět , že to je ten milimetr mimo.
Ted mám Corsu D a kompletní 2 sady kol (letní zimní) z Idei nechci vyhazovat , ponevdaž tam mám zánovní pneu.
Pročítám net a jsou nějaké specialni šrouby, ale pochopil jsem , že když je to do 2mm rozdíl tak snad není zapotřebí to řešit.
Můžete mi prosím poradit, děkuji
Dobře,
takže raději přezout a disky vyhodit.
na polskem eshopu jsem našel právě toto
POPIS
Střední tloušťka [mm]: 0.16
Plovoucí šrouby používají pouze pro snížení rozteče, např.:
rozteč ráfků 4 x 100 na 4 x 98 (a naopak),
rozteč ráfků 5 x 100 na 5 x 98 (a naopak),
rozteč ráfků 5 x 112 na 5 x 110 (a naopak).
Nedoporučuje používat plovoucí šrouby, pokud není rozdíl v rozteči ráfků.
CENA TĚCH ŠROUBŮ CCA 600KČ
K Oplu mám origo 2 sady disky, ale pneu zimní tak 4mm, takže na vyhození. A letni tam je do 2mm, takže taky na vyhození.
Fiata jsem zlikvidoval, ale 2 kompletní sady kol jsem si nechal. Rozmery pneu mohu dle tech prukazu mohu použit
, ale disky nechci vyhazovat do šrotu.
proto se ptám, zda mate nekdo zkusenosti
Ne nelze to použít. Nevím na kolik vadí středová díra, když je větší (menší pak asi nenasadíš-nevím , ani ve snu by mne nenapadlo) ale ty 2mm v rozteči udělají neplechu. Oplácký (100mm rozteč) na seatu (fiaťácká rozteč 98mm) mi dělalo neplechu, každých snad 5km zastavit při táhnout kolo a ujet zase kus.
PS tehdy jsem netušil že mám v Ibize rezervu z Opelu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.