Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je nutno zakoupit spešl šrouby

Od: tanktista odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

prosím vás lze použít disky kol s rozečí (Fiat Idea 4x98 a středem 58,1) na auto(Opel Corsa D s 4x100 a středem 56,1)

Kola nasadím, ale je tam na středu vůle a na ose/díře pro šrouby jde vidět , že to je ten milimetr mimo.

Ted mám Corsu D a kompletní 2 sady kol (letní zimní) z Idei nechci vyhazovat , ponevdaž tam mám zánovní pneu.

Pročítám net a jsou nějaké specialni šrouby, ale pochopil jsem , že když je to do 2mm rozdíl tak snad není zapotřebí to řešit.

Můžete mi prosím poradit, děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

2x
Pokud se budu vyjadřovat pouze k dotazu, ano je na to nutné použít speciální šrouby tj. plovoucí/excentrické.

hodnocení

0x
Rozhodně bych to nedělal.
tankistata
hodnocení

Dobře,

takže raději přezout a disky vyhodit.

na polskem eshopu jsem našel právě toto

POPIS

Střední tloušťka [mm]: 0.16

Plovoucí šrouby používají pouze pro snížení rozteče, např.:

rozteč ráfků 4 x 100 na 4 x 98 (a naopak),

rozteč ráfků 5 x 100 na 5 x 98 (a naopak),

rozteč ráfků 5 x 112 na 5 x 110 (a naopak).

Nedoporučuje používat plovoucí šrouby, pokud není rozdíl v rozteči ráfků.

CENA TĚCH ŠROUBŮ CCA 600KČ

hodnocení

0x
Sada těchto šroubů vyjde asi jako sada použitých disků, které potřebujete k tomu, abyste využil vaše pneumatiky;) Disků 4x100 jsou mraky a pokud nepotřebujete vyloženě nové, tak na inzerát seženete pěkné nezničené za cenu těch šroubů a možná ještě levněji;) Ale proč jednoduše nepoužijete jen gumy z Fiata na disky Opel?
tankista
hodnocení

K Oplu mám origo 2 sady disky, ale pneu zimní tak 4mm, takže na vyhození. A letni tam je do 2mm, takže taky na vyhození.

Fiata jsem zlikvidoval, ale 2 kompletní sady kol jsem si nechal. Rozmery pneu mohu dle tech prukazu mohu použit

, ale disky nechci vyhazovat do šrotu.

proto se ptám, zda mate nekdo zkusenosti

bery*
Nemám sice s těma plovoucima sroubama žádnou zkušenost, ale logicky předpokládám, že jejich použití je možný jedině v případě, že přesně souhlasí průměr středový díry. Jina situace je naopak jiná středová dira, kde ale musí souhlasit rozteč šroubů. V kombinaci jiné rozteče i velikosti středový díry nezbývá nic, co by ráfek na náboji vystredilo, takže to bude šmajdat, dokud to neuletí... Možná tak ještě doplnit o středící podložky, ale stejně bych s tím jezdil tak po městě.
tankista
k těm středícím kroužkům by nebylo problém, to si můžu v práci vysoustružit, jde mi jenom o ty plovoucí šrouby jestli opravdu plní to co mají

asd1
hodnocení

0x
Jsou plovoucí šrouby a stredici krouzky, ale i tak je to kokotina..
Můžeš 4mm zimaky nechat na leto a zimní koupit novy. Ty zimaky se beztak už chovají jako letní a zimní koupit musíš. Ušetří ti to jedno přezouvání a jednu sadu kol. Ojetý "letni" zimaky zahodits až budou mít 2mm (pokud jezdíš dálnice tak 3mm)
Kola z fiata bych prodal komplet jak jsou..
tankista
Jj, tak nějak jsem si to představoval že bych ty zimáky použil jako letní jenže nebude vyšší spotřeba?
Letos tuto zimu ještě dojedu a použiji je pak jako letní teda

hodnocení

0x

Ne nelze to použít. Nevím na kolik vadí středová díra, když je větší (menší pak asi nenasadíš-nevím , ani ve snu by mne nenapadlo) ale ty 2mm v rozteči udělají neplechu. Oplácký (100mm rozteč) na seatu (fiaťácká rozteč 98mm) mi dělalo neplechu, každých snad 5km zastavit při táhnout kolo a ujet zase kus.

PS tehdy jsem netušil že mám v Ibize rezervu z Opelu!

tankista
Děkuji moc,
Raději nebudu špekulovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]