Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám dotaz je potřeba mít u sebe doklady když jedu autem? Četl jsem ve zprávách že ta povinnost od roku 2024 končí a policie si při kontrole dohledá doklady elektronicky. Jediný doklad co musím mít v autě je údajně malý technický průkaz, jinak nic. Je to pravda? Děkuji za odpovědi.
Dneska jsem jel do práce a z práce bez všech dokladů, které jsem zapomněl v druhém autě. Po novém roce za to nemůžu dostat pokutu. Za mě super.
To není, a ještě jsou tam chyby a neúplné nebo chybějící záznamy. Hlavně u aut, která se registrovala ještě za neexistence počítačů.
Pane Luboši, časem se to zlepší, páč ještě minulý týden jsem tam měl nesrovnalosti, ale předevčírem něco již opravili.
Ale obávám se, že ohledně jiných kol to nezmění.
Uvidíme příští rok.
stále se to zlepšuje... Váš odkaz na kostku, měli tam chyby, oproti datovce, ale včera s tím něco dělali, nešlo to, až navečer to spustili a nesrovnalosti byly odstraněny. jen ty kola tam nejsou všechna a uvidíme, jak to čas vyřeší.
A co u automatu na kafe? Tam je to stejné..
Nebo znáte předpis, který stanovuje, že u nehody musí být občanka? Ne, stejně jako u automatu na kávu.
Z mého hlediska (nejsem Pražák) je to totální nesmysl. Hranice jsou několik desítek kilometrů a nikdy nevím kdy mne napadne zajet na Slovensko nebo do Rakous. Že to naši policisté nechápou, to je jeich omezenost.
Jen protože to ty možná nevyužiješ neznamená, že je to nesmysl. Nesmysl je muset pořád vozit/nosit u sebe nějaké kartičky a papírky v době, kdy lze vše ověřit rychle a jednoduše online.
A co naši policisté nechápou? To jsem zase nějak nepochopil já.
Ta kartička mi zas tak moc místa nezabere a nemůže u ní dojít baterie. A nepotřebuje dostatečně silný signál, takže funguje kdekoliv, třeba i v hlubokých údolích.
Nemám s tím problém a vítám to ( kolikrát se mi stalo, že jsem zapomněl papíry v práci a doufal, že mě nezastaví ), ale asi tuším, jak to Magdon myslí - i občanka bude v mobilu, takže pokud dojde baterka, jak tu totožnost prokážeš?
Z toho vyplývají další otázky na které neznám odpověď. Pokud někdo ví, tak budu vděčný za vysvětlení.
Př dopravní nehodě sice vyfotím SPZ, ale jak prokážu kdo řídil druhé vozidlo, když řidič řekne falešné jméno a odmítne se dát vyfotit?
Co když řeknu policii falešné jméno, jak mě najdou (podobu můžu mít jinou než v dokladech - vousy a pod.)?
Musím mít u sebe papírové potvrzení od lékaře, když mám pokročilý věk?
Když už je tu ta řeč o pokroku, tak spíše bych uvítal čip pod kůži, kde bych měl platební možnosti, řidičák, občanku, klíč na otevírání baráku a další věci dohromady. Tazatelova novela moc pokrok není, stačilo by zapomenutí dokladu nesankcionovat a vyjde to nastejno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.