Tato aplikace ukazuje teplotu vody. U mého clia IV se teplota ta provozu pohybuje 72-77 stupňů dle zatížení. Není to málo? Auto topí, spotřeba přiměřená. Teploměr na přístrojové desce není. Pouze modrá kontrolka studeného motoru. Ta zhasíná po cca 2km. Motor 0,9tce.
K čemu je dobré znát přesnou teplotu kapaliny? Zahoďte tu aplikaci a věřte modré kontrolce. A jestli máte pochybnosti o její správné funkci, nechte to zkontrolovat v autorizovaném servisu.
Nevím, jak u Vašeho auta, ale měl jsem auto s motorem 2,5 TD a tam byla teplota 72 stupňů normální. Naopak pro ten motor byla teplota 90 stupňů likvidační.
Nech to brblat po jízdě na volnoběh a sleduj, jaké maximální teploty auto dosáhne. Vesměs dosáhne totiž provozní a víc jak provozní už pomáhá na místě dochlazovat větrákem sahary na chladiči.
Modrá kontrolka zhasne nad 40 stupňů takže to je spíš taková kontrolka že to není úplně ledový. Aplikaci jsem spustil z nudy po třech letech co auto máme. Spíš jsem chtěl vědět jestli nemám vadný termostat. Mám také vžité že ideální teplota je 90 ale asi to není dogma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.