Nejste přihlášen/a.
Dobrý den jsem celkem začátečník auto řídím cca rok a problém je v tom ,že jsem si koupil nové boty o číslo větší a stratil jsem cit v nohách! Auto vždy po startu jako vyskočí v kopci mi to chcípne ,dnes jsem si vzal na skoušku opět staré boty a je vše ok co dělám zle?
Tomu co píšete se já vůbec nedivím.Jezdím taky ne moc dlouho asi dva roky, ale jsem ženská, takže na kilometry nic moc.Až teprve letos v létě si mohu dovolit řídit ve stejných botách ve kterých normálně chodím.Celou dobu jsem se musela taky přezouvat.Fakt jsem ten cit hlavně na plyn neměla.
Zkuste v botách nejdřív chodit, ať si na ně zvyknete, ať si Vám sednou na nohu. Pokud Vám auto v nových botách chcípne, je to ta lepší možnost, pokud byste v "nezvyklé" obuvi nenašel brzdu nebo si ji "spletl" s plynem, mohl by vzniknout větší problém.
doplněno 26.07.10 18:00:Pravda je, že za moji téměř třicetiletou (myslím oficiální, tedy s ŘP) řidičskou kariéru si na podobný problém nevzpomínám. Ale pravděpodobně to bude spíš tou pamětí, asi každému se v nějaké obuvi řídí lépe a v jiné hůře. Vlastně kecám, jednou jsem byl okolnostmi donucen se škodověnkou 120 odjet asi kilometr v lyžákách, to byl docela masakr...
neblbněte a do auta se přezouvejte - pokud máte opravdu takový problém a není to jen taškařice...
A proč by si tady dělal psinu? Jak píšu jsem docela začátečník. I když jezdím přes rok a dřív bylo vše v pohodě dnes mám problém se rozjet!
Naboso - tedy bez ponožek, nebo bos - tedy bez bot?!
Už mnoho let řídím v pantoflích naboso - tedy bez ponožek, a to i v zimě. Pokud mě zastaví nějaký "pomahač a chránič", raději vystupuji z auta bos, abych neměl na nohou obuv "bez pevné opory paty" nebo jak to v tý pitomý vyhlášce je doporučený... Přitom v těch pantoflích lezu i po střechách (i sedlovejch), prostě jsem na ně zvyklej...
hop- naboso - to je bez bot a bez ponožek - jedu takhle v létě, když mám špatný boty na řízení...např. pantofle nebo boty na vysokém podpatku...
A co na to " pomahač..." , když tak vystoupíte bos? Už jsem o tom přemýšlela mockrát, co by mi asi tak řekli, že řídím bez bot...?:D
kolega mě vezl v hicu naboso a chrániči nás zastavili za rychlost na začátku obce - konstatoval jen kur... zase problém - klasika značka půl kiláku před zástavbou - vystoupil a čučeli na něj jako vejři - tak jim řek - no co sem sociálka - pak klasika doklady, ble,ble, řekl jim že tedy sociálka je, ale zákony narozdíl od nich zná a vyložil jim že v rozkomentaci sil. zákona se za obec považuje pokud je souvislá zastavba na obou stranách komunikace - a ne když si kdejaký debil posune značku o půl kiláku do polí a oni hned za ní měří padesátku, mladí strážnici ještě vhodili pokus zda je ochoten zaplatit na místě, řekl že ne, at to klidně pošlou na správní a požádal je o služební čísla a o společné foto u radaru pro stížnost přímo na inspekci a dal jim vizitku - chrániči když zjistili že si nejsou vůbec jistí jak to je a pán je právník, vycouvali s omluvou a byli tak vyplašení že ani neodpověděli na nashledanou ani nesalutovali...takže prostě nemám na boty... / proto se dnes jen tiše divím jak prostě není obrana proti posunování cedulí a v televizi z toho dělají objevení ameriky - asi okurková tak hledají něco.../
To by me zajimalo - vylezate z auta, kdyz vas zastavi PACH? Me uz se to naposledy stalo tak pred 2ma lety, zamknul jsem dvere, stahnul okenko, podal papiry, zaplatil pokutu za rychlost, na dotaz na lekarnicku jsem jim nas.ane rekl, kde ji v kufru najdou - nechali to byt a byl klid...
doplněno 26.07.10 21:36:Maji vubec narok me nutit vystoupit, zvlast v desti, zime... Co kdyz onemocnim - zaplati to?
Jardo, asi máš pravdu, ale já se snažím chovat tak abych zbytečně nenas*al, bejt "vstřícnej" když mám čisté svědomí. Pak se jich o to dříve zbavím. A vzhledem k tomu, že mě lověj v Praze za rušného provozu, tak se nebojím nějakého šméčka, to by si snad "nelajsi"...
Nemají právo nutit vystoupit, nemají ani právo zastavit na místě, Ty máš právo pomalu dojet k nejbližší policajtovně a v zamčeném autě počkat na příchod asistence kontroly z místní stanice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.