Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ford transit mk7 4x4

Od: lukes odpovědí: 19 změna:
Zdravím koupil jsem Ford transit 2.4 103kw 4x4 r.v. 2009 zjistil jsem že v blátě či na sněhu hrabě jen zadek ale předek nepripina ani nesvítí nebo nebliká kontrolka AWD po čem jit? Tlačítko pro zapnuti AWD žádné není Dekuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

1x
Nějaký knoflík to mít musí...
27.12.23 08:03

jirib
Tlačítko vlevo nebo vpravo od přístrojovky...
Ford transit mk7 4x4
lukes
hodnocení

Tohle tlačítko nikde nemám právě vyfotim jak to tam mám

hodnocení

1x

Nemá tlačítko,všechno řídí elektronika:

Systém pohonu všech kol Transitu je k dispozici s 2,4litrovým vznětovým motorem Duratorq TDCi o výkonu 103 kW (140 k) a šestistupňovou manuální převodovkou.
Systém funguje následovně. Uzavřené předlohové hřídele přenášejí krouticí moment z hlavního hřídele převodovky přes spirálové ozubené soukolí na přední nápravu. Hřídele náprav přední nápravy jsou spojeny pomocí lamelových spojek s hydraulickým ovládáním.

Funkční recenze inteligentního systému pohonu všech kol pro Ford Transit. Za normálních jízdních podmínek používá Ford Transit AWD pouze pohon zadních kol. Pokud se však povrch vozovky stane kluzkým v důsledku deště, sněhu, ledu nebo malých kamenů, může dojít ke ztrátě trakce a zadní kola se mohou začít protáčet. Mechanický snímač točivého momentu automaticky sepne dvě spojky v přední převodovce, což současně omezí rychlost zadního kola a přenese dodatečný točivý moment na přední kola pro zvýšení trakce. V tomto případě se díky přísunu výkonu na přední kola sníží destabilizační efekt prokluzujících zadních kol, zmizí přetáčivost a auto se chová normálně.
Hlavním prvkem systému je hydraulicky ovládaný snímač točivého momentu umístěný v převodovce přední nápravy. Když je zjištěn rozdíl v rychlosti otáčení mezi přední a zadní nápravou, integrované olejové čerpadlo sepne lamelovou spojku, která přenáší výkon na jedno z předních kol a plynule přesměrovává točivý moment na toto kolo.
Tento systém je zcela mechanický a po celou dobu své životnosti nevyžaduje žádnou údržbu, s výjimkou sledování hladiny oleje ve skříních spojky. Dalším klíčovým prvkem systému je olejové čerpadlo Eaton umístěné v každém krytu spojky.

Zatímco se přední kola otáčejí na suchém, tvrdém povrchu stejnou rychlostí jako zadní hnací náprava, obě čerpadla spojky zůstávají statická a celý hydraulický systém je nefunkční - v systému blokování spojky není žádný tlak, obě spojky jsou otevřené . Když dojde k malému rozdílu v rychlosti, typickému pro zatáčení, začnou se čerpadla pomalu otáčet a posílat malé množství oleje přes ventily spojkového systému, aniž by je uzavíraly, aby přenášely točivý moment přímo.
Když zadní kola výrazně prokluzují, sepnou se obě spojky, protože vnitřní a vnější rotor se začnou otáčet různými rychlostmi. Při určitém rozdílu rychlostí dva systémy hydraulických ventilů připojí spojky k předním kolům, která začnou přijímat dostatek točivého momentu, aby obnovila stabilitu vozidla a snížila účinky zvýšené rychlosti zadní nápravy.
Když jsou otáčky všech kol přibližně stejné, systém se automaticky vypne kvůli poklesu tlaku oleje v systému spojky.

© Источник: mikrob.ru/...

doplněno 28.12.23 00:33:

ford.7zap.com/...

hodnocení

0x

Vyfoť sem podvozek, zda jsou vepředu i v zadu poloosy.

lukes
hodnocení

Ve předu poloosy jsou a vzadu diferak posílám foto
Ford transit mk7 4x4 #2
Ford transit mk7 4x4 #3
Ford transit mk7 4x4 #4

Ptám se proto, protože někdo mohl vyměnit třeba zadní dveře po nehodě z jiného vozu, kde byl emblém 4x4.

Takže je 100% jistota.

OK.

Potom bych postupoval tak, že bych zkontroloval pojistky.

fuse-box.info/...

Myslím, že je to powertrain

fuse-box.info/...

Automatická převodovka nebo manuální?

lukes
hodnocení

Převodovka manuální 6 rychlosti

lukes
hodnocení

Kde najdu pojistky co mají něco s 4x4? Jinak tlačítko žádné opravdu není jen kontrolka s nápisem AWD ale ta nebliká ani nesviti přikládám fotku kde se nachází ta kontrolka vyloupl jsem ji a kablik k ní vede i jsou vidět diody v ní
Ford transit mk7 4x4 #5

lukes
hodnocení

Toto je s mojeho transita vnitřek nic krom kontrolky AWD tam neni
Ford transit mk7 4x4 #6
Ford transit mk7 4x4 #7
Ford transit mk7 4x4 #8

*zmateny* dál takto na dálku nevím. Fordy neznám. Možná asd1 by pomohl?

jirib
AWD...horní levé tlačítko...
Kupte si brejle...
Pod výstražnejma je vypínač érbegu...

prý je to jen kontrolka. ne tlačítko. ale těžko říct, když člověk jako já nezná fordy.

lukes
hodnocení

To je právě jen kontrolka včera jsem ji vyloupl a pod tím jsou jen dvě diody

A co je v manuálu k vozu?

lukes
hodnocení

Tam jsem se nedocetl nic právě je to všeobecný manuál na transity je tam například elektrické ovládání zrcátek vysvětlené ale to já ani nemám musím zrcátka naklápět ručně přímo skla v zrcátkách :-D

lukes
hodnocení

Nebyl by špatný třeba servisní manuál kde by bylo vysvětlené to AWD po čem jit ale nevím kde ho sehnat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma prokluzující spojka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]