Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plíseň interiéru

Od: bcl odpovědí: 7 změna:
Čau.. Mám problém s tím že mě zatékalo do auta.. Už vyřešeno.. Od mechanika špatně nasazený kryt kabinového filtru přes který chcalo k spolujezdci.. Jelikož je počasí takové jaké je a nemám garáž tak a nemám jak auto větrat a sušit tak se na sedačkách začala objevovat plíseň.. Tak se chci zeptat jestli nemáte zkušenost s nějakým savem proti plísni na textil který neodbarvuje.. Až začne být počasí trochu normální tak sedačky vytepuji ale teď to nemá smysl a hledám jiné prozatímní řešení..
Plíseň interiéru
Plíseň interiéru #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

1x
Jezdit,topit a vysušit...při dnešních teplotách se vám to musí podařit za pár hodin...
Nebo postavit k někomu do garáže a nechat otevřené dveře...v teple vyschne za týden samo...
bcl
hodnocení

Tchýně mě půjčila garáž.. Mám otevřené vše ale je to řadová garáž kde je taky vlhkost ale asi lepší než auto mět venku zavřené.. Snad se toho zabavím no.. Jen potřebuji ty sedačky dát do kupy nějak..

hodnocení

1x
Jedine bezchlorovy pripravek by nemel menit barvu, ale radsi to predem vyzkousejte na nejakem starem textilu.

hodnocení

1x
Na tkaninu urcite bezchlorovy pripravek, jezdil bych s pustenou klimatizaci. Klima obstojne vysusuje. Po castevnem vysuseni bych pouzil generator ozonu, ten zlikviduje ten zbytek plisni, co neni videt.

hodnocení

0x

Fabia 1? Octavia 1 (i když podle stropní lampičky asi ne)?

Zkontroluj si těsnění dvěří a tu lištovou sametku podlé střechy táhnoucí se k A slouku.

Těsnění dveří je guma nalepená na plastovém měkkém profilu a teprve ten je naražen na plechách karoserie. Pokud se guma odchlípne od toho světlého plastu, tak do auta teče jak hrom.

To samé ta tenká sametka co je nalepovací.

...

Plýseň povysávej a hodně top v autě i s klimou.

doplněno 25.12.23 10:51:

plíseň

bcl
hodnocení

Řešil jsem minulý rok zatékáni i dveřmi.. Dveře přetěsněny protože se měnila stahovačka tak se nedalo nové těsnění kolem toho plechu a bylo.. Zatékáni už je vyřešené.. Jen příště po servisu vše radši zkontrolovat no.. Seat Leon 1m

Hlavně ne chlor (SAVO). Udělá ti bílé fleky a látka se rozpadne.

Hlavně tu klimu, zda máš v Leonu. Vlhkej vzduch narazí na studenej chladící výparník a voda steče jako kondenzát ven z auta a do kabiny se foukne suchej vzduch, kterej ohřeješ výměníkem vody.

Klima hodně pomůže.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]