Dobrý večer, pokusím se Vám co nejkrátce popsat danou situaci, která se mě stala. V křižovatce jsem počkal na zelenou, byl jsem v levém odbočovacím pruhu, špatná viditelnost, hodně pršelo, dal jsem přednost protijedoucím ale následně jsem nevědomky vjel do protisměru, naštěstí v tomto pruhu auta nebyla a já rychle projel a hned za patníky se vrátil do svého pruhu, nikomu se nic neudělal, nikoho jsem nesrazil ani nenaboural ale vjel do protisměru, co mi hrozí v případě, že mě někdo natočil na autokameře,či mě nahrála kamera v křižovatce, pokud tam nějaká je? Neseberou mi papíry, budou za to body a jaká pokuta, četl jsem že je to bez bodů, ale pokuta ve správním řízením 1500-2500Kč, takže mám asi vyděláno... posílám odkaz zda tp chápu správně, našep jsem totožný scénář na jiné poradně, nevím jestli to chápu správně, Děkuji moc, snad to dopadne dobře a hezké Svátky Posílám odkaz 12bodu.cz/...
S policajty se nemluví. Ani se správním orgánem. Odmítnout vypovídat.
jaj*
Ještě před pár lety bych napsala aby to vysvětlil,protože jsem věřila že policie je slušná firma. S dnešními zkušenostmi, se s nima nebavit, říkat toho co nejméně, pak vám budou říkat jak jste divný, jak máte říct že jste to udělal schválně, že je lepší když řeknete že jste tím chtěl někoho zranit a pak se člověk dostane do hádky na základě které to bude ještě horší. Bohužel jsem si taky kdysi myslela že na policii platí slušnost, vysvětlit jim co chtějí a že bude vše v pořádku, ale je to firma hádat se a chytat za slova.
Nedělejte z toho vědu, to se za špatné viditelnosti může stát. Mnohem horší jsou vědomé prasárny, kterých jsou někteří schopni. Každá takováto i blbá zkušenost z vás dělá lepšího řidiče. který bude lépe předvídat. co vše se může stát. Takovéto občasné "facky" jsou dobré k tomu, aby člověk netrpěl přehnaným sebevědomím a sebejistotou. Stejně jako se to stalo vám, vždy očekávejte, že může zazmatkovat někdo jiný.
Děkuji všem a omlouvám se, držte mi palce ať je to ok a přinejhorším pokuta, možná mě ještě zmlátí rodiče, jinak ok, až jim přijde foto z kamery do schránky
asd1
Nebuď podělanej dopředu.
I kdyby to nakrásně někdo chtěl řešit, tak využiješ svého práva nevypovídat proti sobě nebo osobě blízké = řidič neztotožněn = není komu udělit sankci.
Reálně ti sankce hrozí jedině pokud se půjdeš sám udat a budeš trvat na potrestání
Neříkat "nevim kdo řídil" - nesmíš svěřit vozdlo neznámé osobě. Když už "Vím kdo řídil" a využít práva nevypovídat. Dál se s nima nebavit a neříc nic, jen by tě mohli chytit na nějaký slovíčkaření..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.