Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kupuji ojety vuz

Od: memo odpovědí: 9 změna:

Ahoj.Chci poradit.jak postupovat při koupi ojeteho auta. Co všechno prodavajici mi ma dat::: Kopni smlouvu, zaplatim vozidlo. da mi velky nebo malý techničak? Auto ješte nemá odhlašené.. Napište mi přesny postup.

Děkuji moc

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kupní smlouvu, auto, techničáky oba dva, s odhláškou na Vás, zelenou kartu na dojetí...

ORV na některých úřadech vyžadují a nedají z5 a pak kupující má jen TP a KS

Nejlepší je dojít spolu s prodávajícím na úřad a hned si auto přihlásit (Musí být Evidenční ko na new.mqajitele)

memo
hodnocení

Ale kdaž auto neni ješte odhlašené? jak on to odhlasi když mi da velky techničák?

hodnocení

0x

Dobrý večer,

měl byste dostat kupní smlouvu.Zaplatíte za auto.Nejlepší je,když s prodávajícím zajdete společně na obecní úřad (obor dopravně-spávních agend) a prodávající to na Vás odhlásí.Vy si hlavně ihned uzavřete povinné ručení.Prodávající Vám poté předá velký TP,malý TP (ten mu ale procvaknou a poté platí 10 dní-taková je oficiální lhůta na přihlášení na nového majitele,tedy na Vás.Vy k dohlášení na svou osobu potřebujete Evidenční kontrolu (provádí ji kažká STK) a uzavřené povinné ručení.

laybor*

nestastník - co to píšeš o 10 dnech - oficiální lhůta?

Zatím žádná doba 10 dní na dohlášení neexistuje.

Tak asi ne oficiální,ale mělo by se to do 10 dní dohlásit,s tím jistě souhlasíš.Proto taky ORV na evidenci procvaknou.Já jsem teda jedno auto dohlašoval po 12-ti letech,bez postihu,ale nechtěj vidět,jak se té úřednici za přepážkou protáhnul ksicht:)

nu*

pokud se protáhnul ksicht po 9.7.2012, není se čemu divit, úřednice musí totiž takové auto opět kompetně ručně zadat do systému...Jiank se můžete podívat na stránky parmanrtu ČR, na www.psp.cz, nová zákon je ve sněmovně jako sněmovní tisk číslo 717 a prošel prvním čtením, a tam jsou sankce jednoznačné...

Ne,u mě to bylo v lednu 2009.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Ideání postup jsem zvolil při koupi ojetiny já.Po předešlé domluvě na mne prodávající počkal na smluveném místě.Auto jsem si vyzkoušel a po víceméně krátké domluvě jsme zašli na Odbor dopravy.Prodejce vůz odhlásil a já jsem auto přihlásil na sebe. Předem připravenou smlouvu jsem podepsal a předal mu peníze a převzal jsem velký i malý techničák.Protože to byl velmi korektní prodejce,nechal mi zelenou kartu do druhého dne,kdy jsem si vyřídil pov.ručení a kartu jsem mu poslal zpět.Proběhl jsem registrací,nechal si vystavit nové SPZ-ky.Vše jsem stihl za necelé dva dny.Je pravda,že dnes bude problém s evidencí ve stále nedokonalém registru,takže se připravte na delší jednání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]