Snažím se najít co nejnovější auto vhodné na přestavbu na LPG. Podmínkou je, aby to ten motor vydržel co nejdéle a ideálně co největší auto v poměru cena/výkon. Takže ideálně karoserie kombi/MPV/dodávka. Zatím co jsem tak našel, tak 1.6 MPI (například Octavia, Seat Altea..) 1.4 16V Fabia combi tady už věk 10let+ 1.0 MPI Fabia combi Nacházím hodně aut od Renaultu, Peugeotu a Dácie, které by podmínku na karoserii splňovala, ale netuším co na tu přestavbu řeknou motory. Hlavně mě zajímá, jak je u těch motorů řešené nastavování ventilových vůli a jestli to celkově vydrží. Jde konkrétně o tyhle auta: Dacia s motorem 1.2 nebo teď novější 1.0 atmosféra? Nebo starší 1.6 atmosféra. Je jich hodně druhů, tak nevím jak se liší? Renault Megane/Scénic 1.6 81kw? Nebo Peugeot 1.4 54kW? Co motor 1.8turbo 110 kW co se dával do jedničkové Octavie? Co navrhujete dalšího za vhodné motory a auta?
Motor 1.8 turbo se montoval až do konce výroby jedničkové Octavie - takže 2010. Už je to hodně staré, ale není to 20 let. 1.6 končila někdy 2012 a 1.4 16V končila ve fabii myslím 2014. Proto jsem tam i psal 10 let+. Vím, že někdo z rádců tady jezdí Dácie v LPG, tak tam se snad doberu dlouholetých zkušeností, ale jinak nevím. Hlavně chci info o nastavování ventilů protože vím, že například Mazdy to mají podivně a na LPG se v podstatě vůbec nehodí.
asd1
hydroštel se nastavuje sám, u pevných musíš kontrolovat vůle příp. seřídit, u Forda např. nutný přimazávání..
Vím, že hydroštel se nastaví sám. Ty motory od VW/Škoda mají právě hydroštely. Ale nevím jak to mají právě Francouzi a Dacia. A tuším, že se to bude lišit i motor od motoru, protože Renault používá například motory od Nissanu. Proto se ptám zkušenějších. Jinak bych to musel hledat motor od motoru a to je hromada práce (to si nechám až nakonec)
2,0-16v 100kw typ RFN (PSA- Xantia, ZX,C4, C5 XP, Berla, C8 ...P-306, 307, 406, 407,Partner, 807..,) 13 roků a víc jak 100 000 km na lpg. Systém Elpigaz 01- no problém.Hydroštely. Koupeno cca rok po výměně nádrže lpg-dle záznamů jediná (díky zákonu) NUTNÁ "velká" oprava.
Tak já bych to řešil se servisákem který to bude montovat. Určitě má spoustu zkušeností.
asd1
Jak kdo, gumid nedávno psal jaký jsou plynaři prasata a z jejich práce by se dobrý autoelektrikář poblil. Co jsem zástavby viděl tak s nim souhlasim. Udělat to pečlivě zabere moc času za stejný prachy, tak to tam nějak namrskaj a hotovo.
Jako u většiny řemesel, dobrý je jeden z deseti a najít ho není vůbec jednoduchý, často to prostě musíš risknout a když se trefíš tak je to jak výhra v loterii..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.