Zdravím, nemá někdo zkušenosti na kolik může vyjít výměna těsnění pod hlavou? Jedná se o hodně staré auto, spis me zajima jestli s tim nema nekdo zkušenost, díky
Bože, to máte skutečně pocit, že všechna stará auta mají stejně obtížnou výměnu těsnění? Například u mého Wartburga W353 to byla bohapustá sranda na pár minut, protože to byl dvoutakt a navíc ta hlava byla asi nejpřístupnější z celého motoru.
Takže pokud máte warťáka, vězte, že je to brnkačka...
Ani u Wartburgu to nemusí bejt brnkačka..těch jsem taky pár měl Stejně jako u všech aut,tak i u Wartburgu se dá ukroutit šteft držící hlavu..Šteft přiroste ke hliníku nebo hliník ke šteftu..i s tím jsem se setkal..Ale pokud nic nepřiroste,tak je to opravdu hračka.
R4-1125ccm 8V rv 96 : otlakování hlavy (nebylo třeba orovnat!) , zabroušení ventilů a sedel, výměna gufírek ventilů servis + těsnění pod hlavu a víko, pod svody (V.Reinz) a sání (Corteco) nové šrouby hlavy (VR) , nový rozvod (VP, kladka řemen INA a Gates) samodomo vše 5000kč.
Olej a chladicí kapalinu nepočítám, to bylo připraveno s filtry na pravidelnou výměnu před nehodou.
Zkušenost mám. Tak třeba u "Aero 30" to svého času byla otázka cca 1/2 hodiny práce a těsnění do 100 Kčs. U "Wartburgu" to bylo o něco málo dražší. U "Spartaka" to pak bylo výrazně složitější, takže logicky vyšší cena za práci. Cenu těsnění už si nepamatuju .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.