Nejste přihlášen/a.
Ahoj, zase jsem tu pro radu.
Poslední dobou si všímám výrazný vůle šaltpáky v předozadním směru a zároveň šoupavýho zvuku při každým jejím pohybu. Začalo to od výměny rozvodů. kdy jsem motor opakovaně zvedal a zase spouštěl dolů, takže mě záhy napadlo, že někde něco ruplo nebo vyskočilo.
A taky že jo. Nenašel jsem jsem plastovou "kouli", v dílenské příručce očíslovanou jako 24 - kulové pouzdro. Zbylo mi tam z toho jenom ožvejkaný torzo, asi vnitřní část, co je nasazená na čepu a není oproti němu o moc silnější = ta hranatá kovová kostka, kterou je zakončena vodorovná trubka od šaltpáky, na tom pahýlu má vůli tak centimetr na každou stranu a jak s ní jde volně pohybovat nahoru a dolů, šoupe se o stínící plech výfuku.
Dá se tahle divnokoule samostatně koupit? Nemůžu najít její označení
Díky
Díky, ten komplet jsem našel a právě jeho koupi jsem se chtěl vyhnout, ale ten odkaz na Aliexpres, to je ono ! Tam je to číslo i se zásadním 096B na konci, to je ta samotná koule a jak se mám čeho chytit, už se to hledá dobře a našel jsem to i za 3 eura s poštovným
Mezitím jsem to odpoledne "dočasně" vyřešil - je to nasunutý na čepu průměru 17mm a to, co je na tom zvenku, má 33mm - těch 17mm je vnitřní průměr PPR trubky 25 a spojka k ní má vnější 35mm. Takže jsem kousek trubky se spojkou svařil, spojku ze dvou stran o milimetr ubrousil a celkově tomu dal takovej tvar, aby to bylo co nejtěsnější a sedí to jak prdel na hrnec, řadí to jako snad ještě nikdy a to už jsem dřív měnil celou konzolu a všechny táhýlka. Akorát to na tom čepu drží jenom vlastní vahou táhla, ale aspoň při motoru v klidu nad táhlem není dost prostoru, aby to mohlo vyskočil, každopádně radši to objednám a vyměním, abych jednou pozdě nezjistil, že třeba zhoupnutím motoru při řazení v šesti tisících během předjíždění to vyskočit dokázalo ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.