Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičák na A1 i B

Od: leclerk* odpovědí: 8 změna:

Nedávno jsem si udělal řidičák A1 a jeden známý mi řekl, že když si udělám řidičák na auto tak o ten řidičák na motorku automaticky příjdu. Myslim si dobře, že je to blbost?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, je to hloupost.

Známý si to možná popletl. Asi Vám chtěl sdělit, že když si uděláte řidičák na auto (B), dostanete k tomu A1 automaticky navíc.

cyril*

To je sice také hloupost, ale spíš bych to chápal tak, že když při zkouškáh na "B" neuspěji, tak mi bude odebrán i ŘP na "A".

Neuvědomil jsem si, že je tam ještě skupina AM. Když jsem si dělal řidčák na auto, tak se k B automaticky dávala skupina A s omezením do 50 ccm. Tehdy ještě byla taky jen jedna skupina B...

Nicméně na novém řidičáku mám ke skupině B skupinu A1 nikoliv AM...

michal958*
hodnocení

0x

pokud mate sk b mate ridicke opravnei sk am coz vas opravnuje k rizeni motoroveho vozidla o kontrukcni rychlosti do 45 km /h, nesmite tedy ridit sk a1, to je motockyl o objemu 125 ccm , an to musite it udelanou skupinu a1, delel sem v autoškole vim to urcite, pokud mate sk b , jste optavnen ridiit sk t což je traktor ale bez vetsiho navesu pouze traktor,

michal958*

mohu vas ujistit ze o ten ridicak neprijdete pokud si udelate sk b

cyril*

A taky parník, ale jen s pasažery, kteří umí plavat! *ee*

leclerk*
hodnocení

jj děkuji že jste mě utvrdili že má pravdu :D. Já mám řidičák na A1 a brzo budu dělat na B

leclerk*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]