Nejste přihlášen/a.
Ve starých feliciích je relé AEV2012 pro automatické spínání stěračů v nastaveném intervalu. Pokud do vozu vložíme relé AEV2062, které má navíc funkci wish-wash (sepnutí stěračů po ostřiku), tak to prý nefunguje.
Já bych ale chtěl tuto funkci přidat i do starých felicií.
Tady je popis relé AEV2062: eshop.aev.cz/...
Tady je popis relé AEV2012: eshop.aev.cz/...
Jak je vidět, tak dle popisu vstup relé T z ostřikovače po ostřiku spustí se zpožděním stěrače.
Jsou tam navíc jen vodiče T a I. Nejspíše nejsou tyto vodiče u starých felicií v desce spínací skřínky zapojeny.
Pokud by se ale zapojili, tak by to mohlo fungovat.
Potřebuji vědět, zda když se do staré felicie vloží relé AEV2062, tak jestli funguje alespoň ten automatický interval stírání? Měl by, když vodiče 53S a 53M jsou stejné.
Abych to relé zbytečně nekupoval.
Nemám možnost ti to vyzkoušet. Jen vím, že jsem se na tom kdysi vypekl.
Pojistkovky jsou stejné vždy, ale myslím, že ve svazku elektriky chybí dráty.
Musíš si projít schémata a studovat.
Jak ty zjednodušená schémata, tak ta úplná.
Najdeš na wp rock milos. Odkaz už jsem posílal.
Základní schémata
Úplná
strana 173 v PDF jsou tam přerušované čáry, takže doplnit dráty u tebe a pojede wish wash
Piny v konektorech u Feldy jsou SPT a JPT
Změna je dráty někde odpojit a někde doplnit.
Máš tam označené hvězdičkou, které jsou pro chudé verze a vytečkované trasy těch, které dodáš jako bohatá vetze
Trojblikm se dá taky diagnostikou jednoduše odkodovat. tedy u VW/Škoda/Seat velmi snadno kodováním jednotky centrální elektriky. Lze nastavit 1 blik až 5 blik na dotek páčky. Defaultně je Trojblik.
Čtvrtej stěr, kdy třikrát setře, čeká a počtvrté dotře na závěr, tak to čtvrté setření lze u VW/Škoda odkodovat počátkem Fabie 1 s BSG jednotkou. Jde dokonce nastavit ta pauza prodlevy na čtvrtej cykl nebo ho uplně vypnout. Tři cykly ovšem vypnout nejdou.
...
Relé u Felicie AEV 2032 "tuším" udělalo jen dva cykly. Taky mělo wish wasj jako AEV 2062
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.