Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledám zapojení baterií IFA a zapojení spínače baterií

Od: pepastav odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, hledám zapojení baterií IFA W50, stačí mi říct, jestli je kostra plus nebo mínus. Jsou tam dva silné červené kabely, jeden z nich je napojen na startér a druhý na kostru. Pak tam jsou dva bílé kabely, které vedou ke spínači baterií, takže nevím. Děkuji.

Hledám zapojení baterií IFA a zapojení spínače baterií

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak logicky kostra je ten, kterej vede na oko na rám a je tedy kostrou.

Ten co vede na startér je plus.

Za předpokladu, že je mínus na kostru (Plus na kostru snad měli ty největší veteráni a to IFA dle mě není).

...

Připojovací svorky mají ač se to nezná odlišné průměry pólů. A na té mosazi najdeš popisku plus nebo mínus taky.;)

doplněno 13.12.23 18:18:

TAdy je schéma.

41 baterky 6V a 42 odpojovač, ale azbuku neumím, tak mě opravte starší ročníci :-D;).

Odzhora dolů kostřící bod, 6V a 6V v serii, pak odpojovač a zase 6V a 6V serie a pak svorka 30 hlavní krmení.

Znak baterky delší čárka plus a malá tlustá mínus.

doplněno 13.12.23 18:19:

besttruckmanuals.com/...

Hledám zapojení baterií IFA a zapojení spínače baterií #2

Uměl by někdo přečíst 40 a 39 co to je?

kare

39-Spínač žhavicí svíčky
40-Spínač baterie

kare

Druhá možnost je to rovnou hodit do google překladače celé. *smich*

Hledám zapojení baterií IFA a zapojení spínače baterií #3

kare dík. Takže je to vpodstatě výkonové relé mezi těma baterkama. Elektronický odpojovač.

bvm.cz/...

kare google... se mi nechtělo *dril*

kare

Přesně tak :)

Hledám zapojení baterií IFA a zapojení spínače baterií #4
Hledám zapojení baterií IFA a zapojení spínače baterií #5

pepastav
hodnocení

Pánové díky, zítra start ! Zdá se logické co říkáte, mě neelektrikáři jen bylo divné, že dva stejně tlusté červené kabely mají rozdílné póly. *smich*

adi

Je ten druhý červený určitě napojen na kostru? Nevede na bateriový spínač? Když to špatně propojíte, při startu to bude zkrat. Bateriový spínač by propojil +12V na kostru. Pokud je ten druhý červený na kostru, potom záleží na tom jak zapojíte ty bílé. Jeden patří na ukostřenou baterii, druhý na baterii která má + na starter. Ale nemůžete to přehodit. Ten který patří na ukostřenou baterii nemůžete dát na tu druhou. Měl by Vás navést průměr kontaktů.

Hlavně zjisti, zda ten jeden červený je kostra.;)

adi
hodnocení

0x

Dobrý den.

Informace kterou asi víte: Myslím, nevím to jistě, že Ifa má bateriový spínač, soustavu 12V, ale na startování bateriový spínač přepne baterie do serie a starter startuje na 24V. Tak ty bílé kabely asi na ten spínač, ale není jedno jak ten spinač zapojíte, má víc svorek. Podle plánku to odpovídá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]