Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, hledám zapojení baterií IFA W50, stačí mi říct, jestli je kostra plus nebo mínus. Jsou tam dva silné červené kabely, jeden z nich je napojen na startér a druhý na kostru. Pak tam jsou dva bílé kabely, které vedou ke spínači baterií, takže nevím. Děkuji.
Tak logicky kostra je ten, kterej vede na oko na rám a je tedy kostrou.
Ten co vede na startér je plus.
Za předpokladu, že je mínus na kostru (Plus na kostru snad měli ty největší veteráni a to IFA dle mě není).
...
Připojovací svorky mají ač se to nezná odlišné průměry pólů. A na té mosazi najdeš popisku plus nebo mínus taky.
TAdy je schéma.
41 baterky 6V a 42 odpojovač, ale azbuku neumím, tak mě opravte starší ročníci .
Odzhora dolů kostřící bod, 6V a 6V v serii, pak odpojovač a zase 6V a 6V serie a pak svorka 30 hlavní krmení.
Znak baterky delší čárka plus a malá tlustá mínus.
Pánové díky, zítra start ! Zdá se logické co říkáte, mě neelektrikáři jen bylo divné, že dva stejně tlusté červené kabely mají rozdílné póly.
Je ten druhý červený určitě napojen na kostru? Nevede na bateriový spínač? Když to špatně propojíte, při startu to bude zkrat. Bateriový spínač by propojil +12V na kostru. Pokud je ten druhý červený na kostru, potom záleží na tom jak zapojíte ty bílé. Jeden patří na ukostřenou baterii, druhý na baterii která má + na starter. Ale nemůžete to přehodit. Ten který patří na ukostřenou baterii nemůžete dát na tu druhou. Měl by Vás navést průměr kontaktů.
Dobrý den.
Informace kterou asi víte: Myslím, nevím to jistě, že Ifa má bateriový spínač, soustavu 12V, ale na startování bateriový spínač přepne baterie do serie a starter startuje na 24V. Tak ty bílé kabely asi na ten spínač, ale není jedno jak ten spinač zapojíte, má víc svorek. Podle plánku to odpovídá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.