Ahoj Mám vw golf iv 1,4 2002 benzin . Při nízkých otáčkách 1500 po rovince to pobírá 5 rychlost bez skubani .. já jsi to nedovedu vysvětlit, dělá to všem kdo má tenhle motor? Já raději s tim takhle nejezdím ale občas když jedu do obce kde je kopecek a hned se sjíždí po něm dolů ven z obce tak tam tu 5 necham .. co si o tom myslíte? Nějaký zkušenosti s vw golf nebo skoda Fabia?
Pokud to v nizkych otackach pod plynem skube,tak je obvykle vadný zapalování,tj svíce cívky. Pokud motor "jde lehce" tak ani těch 1500 ot.neskodi ( =tvůj případ lehce z kopce max.po rovine),samozřejmě jakmile potřebuješ výkon tak musíš podradit a mít vyšší otáčky,ohraty motor se neboj vytočit až před omezovač ( a po akceleraci dat vysoký kvalt a držet rychlost solichanim,tj vytocit napr. dvojku a pak radit 4 nebo i 5. Vychází to dobře i na spotrebu-akcelerujes v oblasti nejvyšší účinnosti motoru. Jen tu energii nesmíš po sto metrech použít na ohrati brzd ale na pohyb auta dopředu. S FF 1,6 benzin umím jet okresky i za 5,0 (pri jizde na 300 km okresek jsem mel prumernou rychlost 75,tj jízda na limitech,obce tacho 57, mimo obec 100-110..)
Já si dost těžko umím představit, že jedu s benzínovým motorem přes obec se zařazenou pětkou.
Když jedu mimo obec tak při rychlosti nad 70km/h už řadím pětku. Když přijíždím do obce, tak podřadím na čtyřku a protože podle tachometru je čtyřka moc rychlá, tak podřazuju na trojku. Při trojce a trošku přidaném plynu jedu kolem povolené padesátky. Při tom se nemusím bát že mi bude auto poskakovat, takže jedu v klidu a podle mne i bezpečně.
Takhle to mám taky když jsi půjčím třeba tátovo auto ale prostě u tohohle je to takhle , jen mne zajímalo jestli to takhle mají všichni co mají golfa
bery*
Když potřebuju jen udržovat rychlost lechtáním plynu bez nezdravých vibrací, klidně jedu 50 na pětku i s plným autem a tunou na kouli. Atmosférická 1,6 benzín v oktavce. Naopak, když potřebuju výkon, tak těch 50 i na jedničku k omezovači, aby to pak vzala dvojka
glyx
colombo Hodně záleží na motoru. S atmosferickou V6 (ano, to není úplně tvůj příklad) jezdím na pětku padesátkou běžné. Pravda, má to volnoběh kolem 750 otáček. A taky dost často přeskakuji čtyřku, občas i tu trojku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.