Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chladící kapalina

Od: muldix odpovědí: 9 změna:
Zdravím, už rok a 3 měsíce jsem majitelem vozu :OCTAVIA 3 2.0 TDI 11O KW CR DPF 2015.Pri koupi vozu byla hladina ch.kapaliny na značce max.Asi na jaře jsem si všiml že je hladina u studeného motoru u rysky min.Kdyz se motor ohřeje je u značky max.Takhle už skoro rok.je to v pohodě že to spadne až k minimu? Od té doby se tam drží. Nájezd při koupi 223000xkm.momentalne 253000xkm.diky za rady a postřehy.Nikdy ovečka nekricela že ji má málo:)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Říká Vám něco pojem DÉLKOVÁ a OBJEMOVÁ TEPLOTNÍ ROZTAŽNOST? Ohřeje se na provozní teplotu , tak se kapalina "roztáhne"=zvětší svůj objem, po vychladnutí totéž, ale opačně. Maximálně dolejte vodu aby to byla hladina mezi ryskami (vodu, demineralizovoanu vodu , destilovanou.. nejlépe měkkou ...). Ale hlavně bych změřil -nechal změřit zámrznost!

muldix
hodnocení

To já samozřejmě vím jen mě znervoznuje že se hladina drží u minima a ne mezi ryskama

To dělá u většiny koncernů. Neřeš to :)

muldix
hodnocení

Dik za uklidnění takže spíš vlastnost než problém.

Asi tak. Já mám lehce nad MIN. Vpodstatě mezi MIN a rozmezím MIN/MAX.

Nádobka je nejvyžším bodem, takže i MIN je plně provozuschopná hladina.

muldix
hodnocení

Takže neřešit a jezdit dík za info..Hodně šťastných km..
11.12.23 21:56

I tobě.

hodnocení

0x

Na MAX se kapalina nedolévá!

Jen mezi MIN a MAX.

Na MAX si vyleze při ohřevu. Pokud tam byla dolitím, tak se systém akorát víc tlakoval a časem kapalina odtekla přes víčko z nádobky ... nejčastěji po lakované ploše motorového prostoru na zem.

bery*
Já jak to nemám vrchovaty, jsem nervózní:) Ještě nikdy mi nepřibyla, vždycky časem jenom ubyde a cim víc jí tam je, tím vzdálenější je stav, že jí bude málo:) Mám to tak i se stavem nádrže, baterkou v telefonu nebo čemkoli jiným, vlastně i olejem u auta... Prostě "uprostřed" už je moc blízko u minima :) A když bude moc, cestu ven si to někudy najde :) (nutno mě brát trochu s rezervou...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]