Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda s prasklým sklem

Od: martinhl odpovědí: 19 změna:

Zdravím.

Na dálnici z návěsu kamionu odletěl kus ledu a rozbil mi přední sklo na autě. Podařilo se mi kamion zastavit a díky záběrům z autokamery řidič uznal vinu a sepsali jsme formulář o nehodě. Nyní je to řešeno s pojišťovnou a termín výměny skla ve smluvním servise pojišťovny mám až za týden v pondělí. Dotaz: Je možné s tímto poškozením jezdit? Resp. do práce a zpět..delší trasy raději neplánuji. Co když mě zastaví policie? Údajně když doložím že to řeším s pojišťovnou a mám termín výměny skla tak by to neměl být problém. Co myslíte vy? Děkuji za názory

Jízda s prasklým sklem
Jízda s prasklým sklem #2

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

4x
Pocitej že pokud nemáš záznam z kamery kde je jasné vidět že to prilitlo z něho,tak tě pojišťovna muze vyfakovat a casto se tak deje..
S tímhle bych nejezdil.
Pokud pojedeš,tak cajtum musíš říct že se stalo teď a jen nouzové dojíždí. Jinak tě skasnou. A v autě měj perovku a lyžařský brejle když se to vysype úplně. Nejezdit na západ,tam tě rovnou odstavi.
martinhl
hodnocení

No naštěstí je záznam z kamery jasný a zřetelný. Lze hezky vidět jak to odletělo z jeho návěsu a jak to rozbilo sklo. Tudíž jde vidět jak letící předmět, tak jeho trajektorie, a také stav skla před a po. Záznam v HD takže SPZky taky viditelné. Řidič to po zhlédnutí uznal.

hodnocení

4x
Pokud tě lapí policajti tak maš pokutu a odstavítě

hodnocení

2x

Ne, není možné s tím jezdit. Bylo by možné za zvýšené opatrnosti sníženou rychlostí dojet do místa, kde lze závadu odstranit, nebo kde lze vozidlo odstavit.

hodnocení

2x

Jezdit s tím nelze. A jedna poznámka: dnes je úplně běžné pojištění předního skla, nebo i všech ostatních. Pak je to bez problémů.

007cz
hodnocení

2x
Máte sepsaný formulář o nehodě, nedejte na katastrofické scénáře, nikdo vás "nevyfakuje" okno se vám nevysype. Jezdit s tím není dobrý nápad, pokud tedy nemáte perfektní historku pro případnou policejní kontrolu.
007cz
Vidím tam kameru? Jel bych do atorizáku, sklo umí vyřezat a přilepit kdokoliv ale kalibrovat asistenty málokdo, nemluvě o vybavení.
asd1
Měl by to umět každý, ale mě třeba v autorizaku při výměně skla borec dojebal torpédo a plastový prichytky pod ním. S asistentama (předpokládám dešťový senzor-tam se něco nastavuje kromě nacvaknuti konektoru?) souhlas, mají správnou diagnostiku která s autem plne komunikuje. Některý pojišťovny opravdu bez dukazu odmítly plnit i když byl vinik a záznam o nehodě,s tím že se mohli domluvit nebo není jasný od kteryho auta to odmítlo. Neznamená to že vždy a všechny pojišťovny,ale ty případy byly. Takže bez potvrzení plnění najimat náhradní auto + autorizak pak může zaplakat na kolik ho to vyjde. A moje dlouhodobá zkušenost je,že v autorizaku nepriplacis za kvalitu ale jen za kravataka s kafickem. Tebe beru za výjimku, ale takový je jeden ze sta...
007cz
Já tam vidím kameru (line ass?) ale je to jen odhad. Kalibrovat kameru nebo radar není jen o diagnostice.
asd1

Jakože nedílná součást čelního skla? Ještěže takový kokotiny moje piksla nemá.. Ať žije snaha výrobce o snadnou a levnou opravitelnost.. Zrovna čelní sklo je doslova spotřebák. Podobně LED světla za desítky tisíc, to se pak vyplatí trefit srnku nebo drknout do vrat *ua* O radarech v nárazníku ani nemluvě.

007cz
Kamera se demontuje a znovu namontuje ale je nutné ji zkalibrovat.

benbenben
hodnocení

2x

Okamžitá výměna

paveldvorak
hodnocení

2x

vozidlo je podle zákona technicky nezpůsobilé, kdysi to byla oblíbená otázka v autoškole nevím, jak je to dnes...navíc byla zrušena vyhláška 341, která obsahovala výčet závad, které ohrozují bezpečnost silničního provozu

vykládat policajtovi že o prasklém sklu vím už týden, protže týden čekám na opravu, je skutečně geniální důkaz pro správní řízení o vědomém porušení předpisů

hodnocení

0x
S tímhle bych rozhodně nejezdil.
doplněno 11.12.23 10:36: Podobně mi před 14 dny při předjíždění kamionu spadl na sklo pěkně velký dáreček, že to i kamera uložila jako nehodu. Naštěstí to asi nebylo dost promrzlé a kvůli loudalovi předemnou jsem jel sotva 60, tak jsem nic prasklého nenašel.

martinhl
hodnocení

Ok. Pojedu s tím až příští pondělí rovnou do servisu. Když mě zastaví policie tak se můžu vymluvit na to, že se to stalo před chvílí a že nouzově jedu do servisu. Což zákon dovoluje.

hodnocení

0x
Auto není způsobilé k provozu.
V tomto případě bych si nechal odtáhnout auto do servisu (na náklady té pojišťovny) a zároveň požadoval náhradní vůz (opět na náklady té pojišťovny).

hodnocení

0x
Asi to je případ od případu. Taky ti na pojišťovně mohou říci, nedodržení bezpečné vzdálenosti a máš vystaráno.
martinhl
hodnocení

Myslím, že z toho nemají co rozporovat. Kamion jel v pravém pruhu, já jsem ho dojížděl v levém. Jestli s tím budou mět nějaké problémy tak to budu řešit s právníkem.

asd1

To s nedodržením bezpečné vzdálenosti je nesmysl. äby to šlo, tak by musel nedobrzdit za kamionem a narazit do něj, ne že spadne kus ledu z plachty.

Má velký štěstí že to je na kameře jasně vidět, jinak by ho pojišťovna vyfakovala že není důkaz a mohl to hodit třeba vandal z příkopu. Poškozený řidič a přiznání viny viníka "neuznávají" a prochází jim to. Soudit se s pojišťovnou s výborným právníkem když ten důkaz pravdu neni, to chce málokdo, tam je pravděpodobnost úspěchu malá a zatáhl by dost možná i soudní výlohy.. I ten záznam můžou zkusit zpochybnit, např. není čitelná RZ tak to mohl být jiný kamion apod. Jsou to k...

Nezpůsobilé provozu, pokud prokážeš potřebu vozidla tak máš nárok na náhradní vozidlo (pozor cena max. obvyklá a platíš spotřebák), pokud je sklo originál tak máš nárok na originální díl a výměnu v autorizáku (ale radši bych měnil ve speciálce na okna kde to umí výborně)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]