Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Na dálnici z návěsu kamionu odletěl kus ledu a rozbil mi přední sklo na autě. Podařilo se mi kamion zastavit a díky záběrům z autokamery řidič uznal vinu a sepsali jsme formulář o nehodě. Nyní je to řešeno s pojišťovnou a termín výměny skla ve smluvním servise pojišťovny mám až za týden v pondělí. Dotaz: Je možné s tímto poškozením jezdit? Resp. do práce a zpět..delší trasy raději neplánuji. Co když mě zastaví policie? Údajně když doložím že to řeším s pojišťovnou a mám termín výměny skla tak by to neměl být problém. Co myslíte vy? Děkuji za názory
Jakože nedílná součást čelního skla? Ještěže takový kokotiny moje piksla nemá.. Ať žije snaha výrobce o snadnou a levnou opravitelnost.. Zrovna čelní sklo je doslova spotřebák. Podobně LED světla za desítky tisíc, to se pak vyplatí trefit srnku nebo drknout do vrat O radarech v nárazníku ani nemluvě.
vozidlo je podle zákona technicky nezpůsobilé, kdysi to byla oblíbená otázka v autoškole nevím, jak je to dnes...navíc byla zrušena vyhláška 341, která obsahovala výčet závad, které ohrozují bezpečnost silničního provozu
vykládat policajtovi že o prasklém sklu vím už týden, protže týden čekám na opravu, je skutečně geniální důkaz pro správní řízení o vědomém porušení předpisů
Myslím, že z toho nemají co rozporovat. Kamion jel v pravém pruhu, já jsem ho dojížděl v levém. Jestli s tím budou mět nějaké problémy tak to budu řešit s právníkem.
To s nedodržením bezpečné vzdálenosti je nesmysl. äby to šlo, tak by musel nedobrzdit za kamionem a narazit do něj, ne že spadne kus ledu z plachty.
Má velký štěstí že to je na kameře jasně vidět, jinak by ho pojišťovna vyfakovala že není důkaz a mohl to hodit třeba vandal z příkopu. Poškozený řidič a přiznání viny viníka "neuznávají" a prochází jim to. Soudit se s pojišťovnou s výborným právníkem když ten důkaz pravdu neni, to chce málokdo, tam je pravděpodobnost úspěchu malá a zatáhl by dost možná i soudní výlohy.. I ten záznam můžou zkusit zpochybnit, např. není čitelná RZ tak to mohl být jiný kamion apod. Jsou to k...
Nezpůsobilé provozu, pokud prokážeš potřebu vozidla tak máš nárok na náhradní vozidlo (pozor cena max. obvyklá a platíš spotřebák), pokud je sklo originál tak máš nárok na originální díl a výměnu v autorizáku (ale radši bych měnil ve speciálce na okna kde to umí výborně)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.