Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Saze u auta

Od: karel44® odpovědí: 4 změna:
Ahoj dobrý den všem.
V Ne jsem měl po dešti mrznoucim totálně zamrzlé auto na které napadlo velké množství sněhu.
Tak jsem ho z nejhoršího očistil a nechal 20 minut nastartovane. Až dnes po roztani veškerého sněhu ze země jsem si všiml, že je tam velký flek sazí...ale je to z přední části řekněme někde skoro pod předním kolem...tam ale nic nevede pokud se nepletu .. Teď si nejsem jistý zda to může být z těch 20 minut nastartovaneho auta...res. když jsem dělal dnes test a záměrně šlápl na plyn na 6 tisíc otáček, tak od výfuku je tam jen toto po dobu cca 2 minut...viz foto...nebo vede něco pod motorem, kde mohou unikát saze ve velkém množství? Při testu 2 minut z přední části na čistém sněhu nic nebylo...teď jsem z toho zmaten...Třeba ten velký flek od sazí nemusí být na mém místě, kde parkuji můj vůz kdo ví co se zde v den, kdy jsem byl v práci na parkovišti od někoho něco dělo.
Mám Kia ceed rok 2014 1.4 ccvt.
Děkuji Karel.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Může to být z jiného auta..Někdo třeba couval a vejfukem byl u tvého auta..Staré diesely mají koncovku dolů..pak šlápl na plyn a udělal tam ty šmanty.Včera taky jeden člověk nakrmil Octavii 1 na křižovatce a zůstala po něm dlouhá černá čára na mokrým asfaltu..Bylo to jako by vylil kýbl černý barvy..V dýmu se ostatní auta úplně ztratily *ee* Kdysi jsem měl taky pár takovejch dýmovnic *hi*

hodnocení

0x

Motor máš v předu, vejfuk v zadu. Ale ty spaliny se musí k té zadní koncovce nějak dopravit. Nebo ne?

hodnocení

No jasne...to chápu ale že by to bylo v takovém množství?

Jen jsem chtěl říct, že pokud byly saze v přední části pod autem, tak nemusí těsnit některá část spojů výfukového potrubí.

Nejlépe je si výfuk ucpat dlaní a poslouchat, zda to někde syčí a pufá nebo zda to nedělá žádný hluk a tlakuje to plyny do dlaně a puf. Zda je tedy výfuk těsný.

Pak to mohl být někdo jiný.

Černé saze jsou jinak kolem unikajíchc spojů na výfukovém potrubí v místě netěsnosti.

Ale obecně u zdravého motoru žádné černé saze nejsou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]