Ahoj dobrý den všem. V Ne jsem měl po dešti mrznoucim totálně zamrzlé auto na které napadlo velké množství sněhu. Tak jsem ho z nejhoršího očistil a nechal 20 minut nastartovane. Až dnes po roztani veškerého sněhu ze země jsem si všiml, že je tam velký flek sazí...ale je to z přední části řekněme někde skoro pod předním kolem...tam ale nic nevede pokud se nepletu .. Teď si nejsem jistý zda to může být z těch 20 minut nastartovaneho auta...res. když jsem dělal dnes test a záměrně šlápl na plyn na 6 tisíc otáček, tak od výfuku je tam jen toto po dobu cca 2 minut...viz foto...nebo vede něco pod motorem, kde mohou unikát saze ve velkém množství? Při testu 2 minut z přední části na čistém sněhu nic nebylo...teď jsem z toho zmaten...Třeba ten velký flek od sazí nemusí být na mém místě, kde parkuji můj vůz kdo ví co se zde v den, kdy jsem byl v práci na parkovišti od někoho něco dělo. Mám Kia ceed rok 2014 1.4 ccvt. Děkuji Karel.
Může to být z jiného auta..Někdo třeba couval a vejfukem byl u tvého auta..Staré diesely mají koncovku dolů..pak šlápl na plyn a udělal tam ty šmanty.Včera taky jeden člověk nakrmil Octavii 1 na křižovatce a zůstala po něm dlouhá černá čára na mokrým asfaltu..Bylo to jako by vylil kýbl černý barvy..V dýmu se ostatní auta úplně ztratily Kdysi jsem měl taky pár takovejch dýmovnic
Jen jsem chtěl říct, že pokud byly saze v přední části pod autem, tak nemusí těsnit některá část spojů výfukového potrubí.
Nejlépe je si výfuk ucpat dlaní a poslouchat, zda to někde syčí a pufá nebo zda to nedělá žádný hluk a tlakuje to plyny do dlaně a puf. Zda je tedy výfuk těsný.
Pak to mohl být někdo jiný.
Černé saze jsou jinak kolem unikajíchc spojů na výfukovém potrubí v místě netěsnosti.
Ale obecně u zdravého motoru žádné černé saze nejsou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.