Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autobaterie

Od: janmach odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, prosím o radu. Mám problém s autobaterií. Tato byla úplně vybitá a musel jsem auto startovat přes kabely a když jsem jí připojil na nabíječku, tak se velmi rychle nabila. Mohlo by to naznačovat, že je autobaterie špatná?
Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Mohlo... bude po ní.

hodnocení

2x

Může být vadná, také ale nemusí. Chtělo by to připojit jí na delší dobu na zdroj proudu do asi 0,5 A. Kdyby počáteční vysoké napětí, při kterém chytrá nabíječka vypne, kleslo, je určitá pravděpodobnost, že by se dala oživit.

mate59
hodnocení

0x

Ano,může být špatná.Proměřit, vyzkoušet.

kmet
hodnocení

0x

Bylo by divné, kdyby to přečkala bez úhony.

riva
hodnocení

0x

Vybitá baterie = dochází k sulfataci = klesá kapacita (ničí se).

vernon
hodnocení

0x
Pokud byla vybitá dlouho, je s ní ámen...

hodnocení

0x

"...Mohlo by to naznačovat, že je autobaterie špatná?"

To není naznačování, to je nezvratný fakt. Jediné její využití je jako zdroj druhotných surovin.

zam

Tak baterka už nestojí půl platu jako kdysi a v kely dávaj malej bonus při vrácení staré.Když mi baterka dá najevo že už není v kondici,hned jde na reciklaci.

hodnocení

0x
Rychle nabitá baterie je kaput protože nedokáže absorbovat vyssi kapacitu. Zkusit nabít nabijeckou s programem pro regeneraci, ale na 90% je po ní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]