Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis vozidla

Od: nikolkuch odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, udělala jsem blbost a koupila si auto bohužel na místě bez smlouvy a plné moci. Byl víkend a p.prodejce jsem vytáhla z gauče aby mi ukázal auto. Tudíž neměl nic připraveného. Po ofocení OP, dání adresy pro poslání smlouvy a plné moci poštou, min nic nepřišlo. Pan se mnou po x dení komunikaci přestal mluvit, neodepisuje , nezvedá tel. Sám auto nepřepsal, měl ho pár dní, kvůli rodině posílá dál. Jak mám teď postupovat. Snažím se dohledat majitelku abych od ní dostala smlouvu a plnou moc. Jinak asi jinyl způsob není že? Auto naštěstí kradené není ani na něm není žádné sméčko nic. Prosím poraďte, jsem ztoho hodně špatná, že jsem zas důvěřovala milé tváři

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paveldvorak
hodnocení

3x

Postupje se podle zákona,. do 10 dnů se musí podat žádost o přepis podle §8 zákona, po uplynutí 10 dnů se postupuje podle 8a) zákona

Takže udělejte si evidenčku pojistku a podejte si žádost sama za sebe, rozběhne se správní řízení podle §8a), s tím, že všichni tři zaplatítě nějakou přiměřenou pokutu...tomu se dalo vyhnout, kdyby jste se chovala racionálně a nekupovala auto od třetí osoby atd...

je úplně jedno zda je to něděle nebo svátek, i v neděli můlžete oba podat žádost o přepis například datovou schránkou, v příštím roce by to mělo jít přes portál občana - portál dopravy...nebude nutné nikam chodit, jsem zvědavý kolik lidí to bude využívat a kdo se pak bude vymlouvat že úřady mají v neděli zavřeno

asd1

Všichni pokutu? Jaký předpis poruší ona aby byl důvod dát jí sankci, když žádost do 10 dnů prodá?

i ústní kupní smlouva je platná, jen se blbě prokazuje.

Evidenčka platí rok, auto jí může mít platnou. Úřad k ní má přístup elektronicky

= zajít na úřad podat žádost. U okýnka se nenechat odehnat ale žádost podat. Musí jí převzít i nekompletní.

"Musí ji převzít i nekompletní!" A tady vzniká ten problém! Spousta úřednic bude tvrdit, že nekompletní to NESMÍ převzít atd..Co má tedy člověk tvrdit za formulace, aby to "tam" prostě přijali?
re4zon
Nechat si zavolat vedouciho odboru a chtit vedet, podle ktereho ustanoveni to konkretne nechteji prevzit. Chtit to potvrdit pisemne, pripadne klidne celou saskarnu natacet / nahravat.

hodnocení

0x

Najdete v techničáku poslední osobu, kterou oslovíte a domluvíte se s ní. Páč je i v jejím zájmu, vozidlo přepsat.

Vždy se najde řešení.

paveldvorak
hodnocení

0x

Každému doporučuji prostudovat §8 zákona č. 56/20012 Sb

V odstavci 6 je napsáno, že podání společné žádosti nemusí být učiněno oběma žadateli současně...Takže spekulace o tom, co by mohla prohlásit blíže nespecifikovaná úřednice jsou hloupé...

Jaký bude výsledek správího řízení nikdo neví

Navíc nelze vyloučit že tazatelka koupila auto od někoho, kdo není ani evidenčním, ani SKUTEČNÝM vlastníkem...

je dobře že tazatelka myslí pozitivně a je přesvědčena o tom, že na autě není žádné sméčko, nic...ani leasing, ani exekuce, majitelka auta žije a auto nebylo prodáno někomu jinému atd...*mnam*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]