Nejste přihlášen/a.
Zadních okna a skelä pátých dveří mohou být jakkoli zatmavená, zákon to neupravuje.
Propustnost světla čelního skla musí být minimálně 75 procent.
Na předních bočních sklech sloužících k výhledu řidiče musí celková propustnost dosahovat nejméně 70 procent.
Ale mě zajímá zda druhá a třetí věta platí jen pokud je vozidlo v provozu a nebo i u parkujícího vozu.
Omlouvám se všem - zákon znám, akorát jsem položil otázku "blbě!".
Vozidlo v provozu je i vozidlo zaparkované, pokud není vyřazené z provozu (v depozitu). Ovšem pak nesmí mít RZ a nesmí býr zaparkované, ale odstavené na soukromém pozemku, mimo veřejné pozemní komunikace.
Nebo nyní v zimě - kryt předního skla proti námraze. Jet s tím nemohu,ale na zaparkovaném voze to může být použito. Nebo u obytných vozidel jsou clonící rolety na všech oknech pokud je zaparkované, ale jakmile jedu tak musí být odstraněny.
@slavo: Ptal ses na něco a já ti odpověděl. Tak nevymýšlej nesmyly a řekni to rovnou!
@ivanhorseman: Uvádíš úplně jiné situace! S původním dotazem tvá odpověď vůbec nesouvisí!
Měl jsem na mysli, jestli se vyrábí auto které po zaparkování respektive uzamknutí vozu se mu zatmaví všechny skla.
tak to jste tedy napsal dotaz opravdu špatně... a podle aktuálního upřesnění si pamatuji, že tom měl KIT
@re4zon: Zřejmě zaměňuješ pojmy "zaparkované" a "odstavené". Zaparkované auto je stále auto provozované, tedy "v provozu" a jako takové musí splňovat technické požadavky na vozidla.
Tím v tomto vlákně končím, protože dohadovat se o nesmyslech nadále nemíním. Kdo se vyzná, pochopí moje příspěvky, kdo se nevyzná, je mi ukradený.
JMLC když tak se jmenoval KITT a myslel jsem zda už měco takového existuje automatické zatmavení skel po zaparkování.
Stojící vozidlo ve smyslu zaparkované, odstavené, .. - může mít třeba věž na střeše a samopaly navařené na náraznících - když nepojede, bude to ok.
Je to o slovíčkaření a teoretizování...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.