Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praktičnost tekutých sněhových řetězů

Od: smode2 odpovědí: 10 změna:

Pěkný den:)

Máte prosím jakékoliv zkušenosti s tekutými sněhovými řetězy ve spreji? Fungují?

Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Vzhledem k tomu, že se tekuté řetězy musí stříkat na suchou pneumatiku a pak Vám možná pomohou akorát vyjet ze závěje, je praktičnost tohohle vynálezu prakticky nulová.

smode2
hodnocení

Děkuji za důležitou informaci. To z nich dělá pro mě použitelnost rázem jen v polovině situací, ale vyjetí pár desítek či max. stovek metrů mi jinak stačí.

hodnocení

4x
Pokud na tom má člověk vyjíždět nesjízdné kopce, tak řetězy. Pokud se má jednorázově vyhrabat, tak stačí po jednom silným řemenu (nebo řemenu s řetízkem) na každý hnaný kolo. Já měl kdysi řemeny s navlečenou hrubou hadicí a vyskákalo to ze všeho.

hodnocení

3x

Hlasuji pro klasické řetězy. Ty ve spreji jsou fajn jako nouzovka, rychle se nastříknout a trochu pomůžou při vyjetí třeba na ledě. Ale po pár metrech anebo protočení jsou pryč. Ta plastová kravina - může být fajn jednorázově při problému, ale za ty prachy... Četli jste recenze?

Tak jasně. Je to plast. Když to obuješ na těžký auto a ještě stojíš na plynu jak na rejči, tak se ten pásek rozletí jak prd :).

V práci jsem měl kolegu, kterej vyjížděl z parkoviště stylem plnej plyn a prej čím rychlejc se kola točí, tím líp :). A to vypínal i ASR. Prý je to nanic.*smich*

smode2
hodnocení

Skutečně? Hrůza. Pak je plně platná odpověď pana Magdona. Jinak ty plastové, ano, teprve později jsem se podíval kolik stojí 1 ks. Dát za vylepšený binder (stahovačku) 30 Kč, NO.:)

Jo, ta cena je dost mimo. Ale nekup to ve slevě. Mě to tenkrát lákalo to vyzkoušet.

hodnocení

2x

Sprej nemám zkušenost, ale tohle jsem si vyzkoušel a pomohlo mi to z menší závěje na předokolce. Ale není to moc pro lidi na plecháčích. Ale asi by se to taky dalo těmi otvory protáhnout.

Ovšem ptáš se na sprej. *zmateny*

allegro.cz/...

doplněno 04.12.23 18:38:

Ten sprej mi připadá jako navoskované lyže. Asi to bude mít taky své limity.

Na pořádnej sníh... řetěz bude řetěz... ale zase vopruz s nasazováním a pak to dávat od sněhu do kufru auta (kamiony to dávají za kabinu nebo u nádrží na věšáky).

Praktičnost tekutých sněhových řetězů
smode2
hodnocení

Díky. Taky zajímavá alternativa.

hodnocení

0x
Ten sprej je dobrej na podrážky bot. Stříkat na suché. Pro děti, a hlavně pro starší osoby.
.
Kdysi jsem vyjel, resp. vyskákal, na kopec po uježděném neposypaném sněhu pomocí dvou kožených řemínků od lyží, po jednom na zadních kolech Oktávie. Hop, hop, hop...
Tiše jsem přitom záviděl šikulovi, co kolem mne "proplul" na kolech omotaných do šroubovice silnějším provazem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]