Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistka na odstřikování Octávia 2

Od: lukass odpovědí: 10 změna:
Dobrý den mám Octavia 2. A přestali mi fungovat odstřikování. Chtěl jsem zkontrolovat pojistku kterou jsem si našla na webu která by to měla být a ejhle otevru tu skříňku a v místě kde má být pojistka není nic. Všude je označena číslem 42 ale ve slotu 42 žádná neni

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Hoď sem fotku fuse boxu co máš.

lukass
hodnocení

Tady posílám foto
Pojistka na odstřikování Octávia 2

Podívej se do motorové části. Tam je hlavní pojistkovej boxík vedle akumulátoru.

Pojistka F20 10A červená Water Pump. Z chladící kapalinou to asi nebude souviset, protože ty jsou značené coolant pump.

Zkus mrknout

fuse-box.info/...

lukass
hodnocení

Sice já si myslím že mi asi zamrzlo někde. Protože minulý týden fungoval a teď když byl dneska ten velký mráz tak už ne. Je sice pravda že jsem musel i dolít kapalinu. Nebo musí se to nějak odvzdusnit

Odvzdušnit nemusí. Motorek je na dně nádobky, takže když se nalije do nádobky směs do ostřikovačů, tak se ihned zaplaví. Je tam lopatkové odstředivé čerpadýlko. Opravdu s odvzdušněním problém není žádný ;).

Spíš, jestli to čerpadýlko nemá zamrzlou tu lopatku vrtulky ledem.

Pomohlo by do nádobky nalít teplou vodu o teplotě asi 60C (ale nesmí být už plná). Nechat roztát a pak tu vodu dostat pryč a prolít zimní kapalinou do ostřikovačů, aby se s ní zaplavila jak vrtulka motorku, tak i hadičky a trysky ostřikovačů.

Pokud se čerpadýlko nehne, tak zvedne proud a pojistku spálit může, ale nemusí.

V úvahu tedy připadá ten led a mechanický blok a nebo i ta pojistka.

To i to.;)

lukass
hodnocení

Já už tam dolík do plna zimní směs . Teď by to teda chtělo na pár hodin dát auto do tepla

Přes noc bude větší zima, takže chtělo by to do tepla.;)

Nádobka je za mlhovkou před předním kolem u země.

hodnocení

0x

Já letos zamrznul dvakrát.
Poprvé jsem úplně zapomněl a nechal tam letní kapalinu.
Po rozmrznutí jsem dolil zimní (2litry) v domnění, že to sice naředím, ale těch pár stupínků do mínusu to dá. Nedalo. :)
Takže znovu nechat rozmrznout, vystříkat komplet ven a poctivou zimní do -20°C a je to OK. *palec2*

lukass
hodnocení

Tak nakonec se mi to opravilo samo dnes už to funguje. Asi pomohlo že bylo dnes plus 2 stupně nebo to rozmrazila ta směs do -22stupnu

Určitě ale nechte ostřikovače chvilku běžet a to i ty zadní (máte-li) ať se ta zimní směs dostane až k tryskám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]