Nejste přihlášen/a.
Podívej se do motorové části. Tam je hlavní pojistkovej boxík vedle akumulátoru.
Pojistka F20 10A červená Water Pump. Z chladící kapalinou to asi nebude souviset, protože ty jsou značené coolant pump.
Zkus mrknout
Odvzdušnit nemusí. Motorek je na dně nádobky, takže když se nalije do nádobky směs do ostřikovačů, tak se ihned zaplaví. Je tam lopatkové odstředivé čerpadýlko. Opravdu s odvzdušněním problém není žádný .
Spíš, jestli to čerpadýlko nemá zamrzlou tu lopatku vrtulky ledem.
Pomohlo by do nádobky nalít teplou vodu o teplotě asi 60C (ale nesmí být už plná). Nechat roztát a pak tu vodu dostat pryč a prolít zimní kapalinou do ostřikovačů, aby se s ní zaplavila jak vrtulka motorku, tak i hadičky a trysky ostřikovačů.
Pokud se čerpadýlko nehne, tak zvedne proud a pojistku spálit může, ale nemusí.
V úvahu tedy připadá ten led a mechanický blok a nebo i ta pojistka.
To i to.
Já letos zamrznul dvakrát.
Poprvé jsem úplně zapomněl a nechal tam letní kapalinu.
Po rozmrznutí jsem dolil zimní (2litry) v domnění, že to sice naředím, ale těch pár stupínků do mínusu to dá. Nedalo.
Takže znovu nechat rozmrznout, vystříkat komplet ven a poctivou zimní do -20°C a je to OK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.