Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majaky na auto

Od: gubaxan® odpovědí: 23 změna:
Zdravim. Nevite nekdo postup zapisu oranzovych majaku?
1. Maji byt oranzove nebo mohou byt i zlute?
2. Museji byt zakoupene v CR nebo staci i Cina? Tim se ptam jestli budou potreba nejake doklady k majakum
3. Mohou byt umisteny jen na strese ve predu? Nebo mohu pridat i mensi do zadu auta?
4. Kam zajit kvuli zapisu a co k tomu mit?
Jedna se o servisni auto, ktere lita po cestach a obcas jezdi na bouracky, takze potrebuje byt oznacene majaky aby nenajel nekfo dalsi.
Diky

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

2. Musejí mít Evropskou homologaci pro provoz na pozemních komunikacích. Stejně jako jiné světlomety.

Čína nic nedodržuje, takže nějaké světelné aleje z alliexpresu těžko (spíše NE).

Oficiální distributor v ČR je dlouholetá firma Holomý s.r.o.

1. Pouze oranžové barvy

paveldvorak
hodnocení

2x

Zápis oranžového "majáku" do TP není upraven legislativou, samozřejmě platí obecná zákonná zásada že pokud se mění povinné údfaje, která se evidují v TP ze zákona, musí se dokládat jejich změna...zálweží na tom kam přesně bude "maják" umístěn, pokud se po jeho monmtáži nezmění výška v pzidla, nic swe nezapisuje

a teď osobní poznámku, změna výšky se nezapisuje do malého TP a nebude obsažena ani v tom novém, vydávaném po novém roce...z malého TP řidič nezjistí nic o výšce nebo o změně výšky vozidla proto považuji zapisování podobných kravin za nadbytečné...buď si dá řidič poztr, nebo ten maják v podjezdu nebo pod viaduktem prostě poškodí

hodnocení

0x

Je mi líto, ale co takhle se zeptat na Registru vozidel? Nikde ti nedají lepší a hlavně kvalifikovanější odpověď, než tam.

Nebo pracovníci registru, kteří chodí radit i sem.

hodnocení

0x

1) oranžové

2) schválenéí pro Evropu

3) Příloha č. 7 k vyhlášce č. 153/2023 Sb.

4) Nikam

4...no...podle mě...špatně*co*

Bude muset zapsat do ORV, protože majáky pevně instalované mění světlou výšku vozu. Takže zapsat musí.

Ano, pokud bude pevně připevněn, ale proč ne magnetický, bez fronty a poplatku za zápis?

Teď je bod 4 OK?

Na magnetický se to nevztahuje určitě. Teď OK *placni*

Ale to je uvedeno v té příloze, i to, že nemusí být co nejvýše, pokud to nejde, a taky že musí být ve středu podélné roviny...

vše si tam přečte.

Pak ještě číst jindo, kde a na co vše (ne)platí tento maják.

hugon

S tou "světlou výškou" bych to neviděl tak černě. *smich*

Tak oranžově :-D

V první práci jsem ty zápisy zažil. Dělali jsem pro technické služby. Ale jak je to dnes nevím.

hugon

To jako, že se po montáži majáků stala z Fabie Praga V3S s vyšší průchodností terénem?

Ne, ale v ORV multikára s výškou př.: 2100mm měla po změně 2250mm

A tuším v jiných záznamech v ORV dole zápis o montáži zvláštního výstražného světelného zařízení oranžové barvy.

Dnes již jen změna výšky, pokud není odnímatelný, oranžový se nezapisuje do techničáku.

hugonmultikara
multikáru s výškou př.: 2100mm bych chápal, ale se "světlou výškou" jedině po lahvi čistého špiritusu! ;)

*smich* jsem to vůl...*zed*:-D

...

Tak něco takového, ale maják by byl pro horolezce

03.12.23 19:57

Proč někdo nepochopí, že světlá výška je jen překlep. Že šlo o jinou výšku, ale to nic, hlavně když se domluvíme...

Mě to mile pobavilo. Jsme lidi.;)

Ale štve mě, že mě to netrklo hned s tou pragou V3S :-D

hugon

Je mi to jasné:

"K této politování hodné situaci dochází maximálně =jednou= za deset let! " *smich**pivo*

Kolikrát sestro... *co*... dvakrát *haha*

hugon

Tak pardon.

Na vině byla naša elektronka z Katoda Olomóc.

Tož hodně štěstí s tym pertinaxem, Tonek Trósil. *vtip*

Abych netrval na opakování ceremoniálu :) *vtip*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]