Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znak čeho?

Od: 1234 odpovědí: 22 změna:

Dobrý večer, nevíte někdo, z čeho to pochází? Případně je to k něčemu, či vyhodit? Nález na půdě. Díky.

Znak čeho?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Znak ČKD.

Z jakehokoliv jejich vyrobku.

Asi bych si to nekam povesil. Do garaze a pod.

Cenu to asi buhvijakou mit nebude, nove origo uz se ale nesezene.

ben®
hodnocení

6x
Dobrý den, patří to na dieselovou lokomotivu z již neexistujícího závodu ČKD Lokomotivka Praha Vysočany. Je to hezký kus hliníku, tak třeba možno využít jako magnetickou podložku (pod něco). Zdravím!
doplněno 02.12.23 00:46: lucickymlyn.cz/...
ben®
Oprava - podložku nemagnetickou.
Nemusí to být hliník..V inzerci jsem to našel zrzavé,takže magnetický kov.Tazatel to dal do rubriky prodej-koupě..Takže chce zjistit,zda zbohatne *smich*
ben®
doutnak - budiž, opravím slovo hliník na sousloví slitina hliníku (odlitek, kde je hlavní hliník) a to červené je barva.
Nic neopravujte,Bene. Na netu jsem našel stejnou placku ČKD a zezadu na foto byla rezavá..Slitina hliníku nerezne..Hliník se nedá slít s ocelí..Možná je tazatelova placka hliníková..Dávala se na spoustu strojů, takže ji vyráběli určitě z více materiálů
ben®
doutnak - budete mít pravdu. Já tu placku držel v ruce poprvé v roce 1980 a to byla ta lehká ze slitiny hliníku, která se montovala na lokomotivy až do zániku/zbourání fabriky, která stála tam, kde je dnes O2 Arena. Pokud jste viděl tu placku rezavou, tak byla starší/železná a možná ještě z parní lokomotivy.

hodnocení

6x

Právě teď, na ČT1, v pořadu Z metropole ukazovali lokomotivu Ušatá a s Vaším znakem.

Kdo hledá, najde..

Znak čeho? #2

hodnocení

4x

Do znárodnění Českomoravská-Kolben-Daněk, poté už jen ve zkratce ČKD

terribor
hodnocení

2x
Poprvé, podruhé..2800,- potřetí..prodáno pánovi v zelené čepici *palec2* Vždyť jsem říkal hned, že "pár" stovek dostane;)

To bych si endal ani na záchod, ale každý máme své koníčky :-D

k2
hodnocení

1x

Otocte o ho 90° ve smeru hodinovych rucicek a bude to z nejakeho vyrobku z ČKD. Delali toho fakt hodne. Od lokomotiv po turbiny.

výtka
Upozornění od sys milancukrar 02. 12. 2023 09:18:02
Otočeno.

hodnocení

1x

Jak je ten znak velký? Může být i z nějakého stroje, lokomotivy, náklaďáku. Škoda to vyhodit, určitě se najde nějaký sběratel.

1234
hodnocení

Tak cca 30 cm... měrit to fakt nebudu...

Tak to fakt vypadá na placku z lokomotivy. Znalci drážních vozidel ti určitě řeknou víc.

hodnocení

1x

Já bych to schoval, jako artefakt devastované ekonomiky. Možná to jednou bude mít nějakou hodnotu jako náboženský symbol nebo ikona, až budeme žít zase v jeskyních u ohně.

až budeme žít zase v jeskyních u ohně

celé národy, nebo jen češi?

Evropskými hodnotami vyspělý celý Západ, ale Češi pudou první.

1234
hodnocení

Jsem si říkal divný smajlík :), K ničemu. Takže asi popelnice? No do sběrného dvora to nepovezu...

Nedělejte ze sebe hlupáka..Dejte to na inzerci a pár stovek mít budete..Žádnej sběrnej dvůr.

1234
hodnocení

Děkuji, tak si to tedy ponechám, někdy na potom. Co kdyby to mělo někdy nějakou historickou hodnotu. *cteni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]