Dobrý den, patří to na dieselovou lokomotivu z již neexistujícího závodu ČKD Lokomotivka Praha Vysočany. Je to hezký kus hliníku, tak třeba možno využít jako magnetickou podložku (pod něco). Zdravím! doplněno 02.12.23 00:46:lucickymlyn.cz/...
Nic neopravujte,Bene. Na netu jsem našel stejnou placku ČKD a zezadu na foto byla rezavá..Slitina hliníku nerezne..Hliník se nedá slít s ocelí..Možná je tazatelova placka hliníková..Dávala se na spoustu strojů, takže ji vyráběli určitě z více materiálů
doutnak - budete mít pravdu. Já tu placku držel v ruce poprvé v roce 1980 a to byla ta lehká ze slitiny hliníku, která se montovala na lokomotivy až do zániku/zbourání fabriky, která stála tam, kde je dnes O2 Arena. Pokud jste viděl tu placku rezavou, tak byla starší/železná a možná ještě z parní lokomotivy.
Já bych to schoval, jako artefakt devastované ekonomiky. Možná to jednou bude mít nějakou hodnotu jako náboženský symbol nebo ikona, až budeme žít zase v jeskyních u ohně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.