Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
přicházím s takovou řekl bych anketní otázkou. Potřebuji zítra jet autem z Plzeňska nějakých 20 kilometrů. Mohu si vzít buďto auto r.v. 2017 s letními pneumatikami nebo auto r.v. 2004 (zmiňuji, protože starší má jen ABS) se zimními pneu ale stáří pneumatik je jako samotné stáří auta. :D
Co je vhodné do spíše břečky a méně náročného terénu?
Prosím, nedebatujme nad tím, ať si koupím pneu nové, na svém autě samosebou mám ale auto nemám dostupné, jen ty dvě zmíněné výše.
Děkuji
PS: abych zbytečně nevytvářel další vlákno, co si myslíte o tomto viz. foto? Všechny kotouče cca 10 let staré, 70k nájezd, plocha kotoučů hladká s velkými hranami na koncích (tak 3mm). Jeden tento kotouč má dle mého tyto 3 "spáleniny". Prasklina to není, možná náběh na prasklinu. Vyměnit či ještě nechat? Destičky komplet 2 roky staré
Sto let stare zimaky budou na snehu stalo mnohem bezpecnejsi nez letni funglovky.
Vubec neni o cem premyslet.
Hlavne kvuli 20km
Nevím jak na Plzeňsku, v Jihočeském respektive na jindřichohradecku s bych s letními nehnul s autem ani o pár centíků! Teď jsem se vrátil-byl jsem zamést chodník a za cirka hodinu až dvě bylo na chodníku cca5 cm sněhu Jinak už v podstatě asi 3 den sněží , pravda něco roztaje ale s letními bych neriskoval Dopoledne jsem si 3x s autím zabruslil (úmyslně a kontrolovaně!) Jinak jestli má jen ABS nebo i víc , ani nevím zda mi na mém abs funguje-nezkoumal jsem ale na TK bez závad a ko nesvítí.
Kotoučům je jedno jak jsou staré a jaký mají nájezd-tam je podmínka-jeho tloušťka , pokud je v normě je kotouč ok , ta hrana 3mm? Záleží jak to vyhodnotí zkušený mechanki nebo technik na TK. Někdo ty hrany sjíždí flexou.
Ta stejná otázka mě čeká v pondělí, jet autem bez STK na zimních, nebo autem na letních.
Co půjčovna?
Já bych jel tím starším ... na zimních
On to vysvětloval o něco výše. Svoje auto má vybavené dobře, ale teď je někde pryč (v servisu? používá jiný člen rodiny? cokoli, to není důležité). A tyhle dvě možnosti jsou auta, která si může od známých půjčit nebo nějak jinak obstarat. A ti mohou být ve zcela jiné finanční situaci.
Dnes cestování MHD a jen bus vyjel ze zastávky, rána do boku řidiči se šmejklo a drba do zaparkovaného auta.
Tak si všichni vystoupili a řidič volal Policii. Majitel vozu bude mít jistě ohromnou radost.
Vzala bych starou paštiku.
Prašť jako uhoď. S těmi letními riskuješ navíc v tomto počasí pokutu, když tě chytí, v horším přípdě i nehodu. Když už nutně, tak opatrně na těch starých zimákách.
Co se kotoučů týká, bez diskuze a rychle vyměnit. Podle popisu už jsou dost pod minimální povolenou tloušťkou a další používání bych neriskoval!
Ach jo. Je problém číst? Celá otázka stojí na tom, které pneu mají lepší vlastnosti. Jestli ztvrdlé 20 let staré zimáky mají pořád (a o kolik) navrh oproti fungl novým letňákům.
Je snad jasné že se v žádném z aut nepojede jako s WRC :D
A ke kotouči nikdo nic nebo také nevíte?
Dojedete opatrně na všech pláštích.
Jak to muzete vedet, respektive co ma spolecneho opatrnost napriklad s jizdou z/do zasnezeneho/zledovateleho kopce?
Bobane, trošku za život jsem toho najezdil, na starých chemlonkách, letní v zimě. A v pohodě, páč jedu tak, abych neboural, zastavit kde potřebuji. S rozmyslem i za jiné.
A vždy si říkám, jak je možné, že tolika moderních aut včera, na zimních kolech bouralo.
Tak to ano. Radeji potkat masoveho vraha na zimnich pneu, nebo pedofila v MHD. Ti oba jiste nemaji zvraceny styl uvazovani, protoze na silnici neriskuji a na letnich by v tomto pocasi nevyrazili (natoz aby o tom premysleli)...
Dá se to i nedá. Záleží na mnoha faktorech.
Většina posledních zim byla opravdu taková, že by se dalo jezdit na letních gumách.
Ale třeba dnes je u nás tak, že je i velký problém se na zimních gumách rozjet od krajnice (viděl jsem u souseda-na ulici máme skoro 30cm sněhu a není odhrnuto). Do práce jsem šel přes město 3km pěšky a i to byl velký zážitek. A jak to vypadá mimo město, to si nedělám iluze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.