Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přibržďují kola?

Od: kolemjdouci odpovědí: 5 změna:

Mám fabii 1, dnes jsem při měnění pneumatik pootočil předním kolem a jednak byl cíti odpor a i bylo slyšet při otáčení jako by něco o něco dřelo. Dělají to obě přední kola. Jel jsem 18 km a když jsem zkoušel teplotu středu, tak byly oba mírně teplé. Otázka je, jestli to tak je normální a nebo je něco špatně. Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jasně, že je cítit odpor, když točíš přes poloosy převodovkou...

hodnocení

4x

To je v pořádku. Destičky nemají na rozdíl od paken žádné zpětné pružiny. Rozhazují se jen drobnou deformací těsnicích kroužků a házením kotouče. Mohou při otáčení po zvednutí šustit a disk může být po jízdě mírně teplý.

asd1
hodnocení

0x

U Fobie asi normál to šlo ztuha snad na všech co jsem potkal..

Můžeš zkusit uvolnit třmen = odtáhnout desky od kotouče, jestli jde ztuha poloosa nebo to dělá brzda. (nevylámat u toho obložení a nepropíchnout prachovku pístku)

Nebo dojet na kopec (zastavit bez brždění) jestli je kotouč studenej, max. lehounce vlažnej...

hodnocení

0x
Bude stačit to rozebrat vyčistit rozhejbat a maznout plovouci šrouby a vyčistit to tak aby ty desky v tom držaku volně mohli hejbat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]