Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompatibilita paliva E10 se Suzuki

Od: bohousek odpovědí: 5 změna:

Zdravím. Mám dotaz, v ČR se blíží přechod pouze na palivo E10. Vlastním Suzuki Jimny z roku 2011 a nejsem si jistý zda to podporuje. Na internetu je většinou ohledně toho chaos a našel jsem stránku, kde tvrdí, že by problém s tímto vozem být neměl... podle VIN, které začíná na JSAFJ, ale můžu tomu věřit?

Díky za odpověď

doplněno 30.11.23 07:16:

Manuál nevlastním, je to dovoz Francie, ale kup to byl tehdy výhodný, v bezvadném stavu...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tak si manuál stáhni do pdf

suzukiclub.cz/...

paveldvorak
hodnocení

0x

mám skůtr piaggio z roku 2006, který má uvnitř palivové nádrže filtr, který je propojen s pal. čerpadlem asi 6-7 cm dluhou průhlednou palivovou hadičkou...benzin E5 po 10 letech provozu způsobil změknutí hadičky , která musela být nahrazena černou neprůhlednou, odolnou vůči ropným produktům...to je hlavní problém biosložek, především lihu, poškozuje různá těsnění a palivové hadice...hadice lze nahradit, těsnění také...proto bych se neobával...s tím že náklady na budoucí úpravy nelze vyloučit, zeptal bych s epřímo výrobce z co tam dal za materiály, někdy bývá stričné vysvětení v manuálech

hodnocení

0x

někdy si říkám jak jsoulidé líní a zblbnutí díky masáži pisálků. Toto je zde již třetí nebo čtvrtý dotaz za cca 14 dnů na toto nové palivo.

Standartně se udává že vozidla po roce výroby 2010 tuším s tím nemají problémy. Jinak v autě rv. 1996 jsem jezdi i na čistý etanol a motor s tím neměl žádný problém, ani palivová soustava.

bohousek
hodnocení

Možná je to zbytečný humbuk jako s Y2K, ale tak červík hlodá. Já jsem už důchodce a autíčko by mi mohlo vydržet až do smrti (kdoví jak dlouho tady budu) a nechce se mi pak řešit nějakou drahou opravu, už tak jsem vrazil spoustu peněz do baráku, který se zdál, že mi vydrží do konce a bohužel nevydržel.

Jinak díky všem za reakce, co jsem se pídil po netu tak každá automobilka to má jinak s různými typy aut, ten rok 2010 není úplně jistý a narazil jsem na zahraničních stránkách i na brekoty těch starých důchodců jak je ty opravy pak málem zruinovaly.

Jo zlatý Wartburg, ten si jezdil na technický benzín, to byly časy a megaúspory *smich* *frajer*

sci
hodnocení

0x

Ten kdo zde nenajde svůj vůz tak nemusí plašit, leč já ho tam našel...jako jediný Ford :(

e10info.eu/...

Kompatibilita paliva E10 se Suzuki

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]