Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

AAA Auto - Auto se po 3 měsících porouchalo co s tím?

Od: martinn odpovědí: 32 změna:

Dobrý den, před 3 měsící jsem v áčkách koupil auto, a ted před týdnem jsem jel a auto z ničeho nic cuklo a začala blikat kontrolku motoru, auto jelo dost divně tak jsem ho radši zaparkoval, a odtahovkou jsme ho dali do servisu. V servisu zjistili že je válec v prdeli, bez komprese, a že oprava výjde na 40 000 tisíc. Tak jsme to volali na pojišťovnu, ta nás objednala do servisu, auto jsme tam dnes odvezli, ale řekli nám že u áček to většinou neproplatí, a že levnější by byla výměna motoru?
Chtěl bych se vás zeptat co dál, a jak to řešit pokud by nás pojišťovna poslala do prdele? Jsou to přeci jen 3 měsíce od koupě auta. Aaaauto by snad mělo nějak zařídit nové vozidlo nebo snad vrácení peněz, nebo prostě něco?
(Jen abych řekl vůbec se v těhle věcech nevyznám, bylo mi nedávno čerstvě 18, a tohle je moje první auto, tak se omlouvám pokud jsem něco napsal špatně)

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Když si přečteš kupní smlouvu, tak zjistíš, že sis koupil vlastně soubor náhradních dílů a auto potřebuje velkou opravu úplně všeho.
Tudíž nedostaneš vůbec nic.

paveldvorak
hodnocení

3x

AAA by měl zajisrit to, k čemu se smluvně zavázal...v 18 snad jsi schopen přečíst smluvu, kterou jsi podepsal...Pokud ne,naskenuj a dej jí sem

jirib
hodnocení

2x
Doporučuji sehnat jiný motor.Peníze žádné nečekejte.

hodnocení

2x

Hele, tady ho mají za 4000 - teda... pokud je to on ...

autodily-nechanice.cz/...

Jak jsem hledal: . www.seznam.cz a do okýnka motor Chevrolet Cruze 2009 ... Je to vrakáč ... záruka žádná

mathew
hodnocení

0x
To auto bylo porouchané už při koupi, ovšem proč tu škodovku nebo co to je kontrolovat, když se tak pěkně leskne. Oni musí jenom to co je ve smlouvě a pochybuji, že je tam něco o tom dát vám nové auto...
Nejlepší bude sehnat jiný motor a nebo jiné funkční auto

martinn
hodnocení

Chevrolet Cruze 2009

hodnocení

0x

Zase ta ista chyba : jsem v áčkách koupil auto. Tam nic ine ako smejd necakajte, internet je plny pribehov, ako tam ludi podviedli.

mathew
Co to je za blábol? Ano internet je plný lidí co si stěžují, ti ostatní totiž nemají potřebu zakládat dotazy co s tím autem mají dělat, když jim funguje že?
...a... ozval se "ochránce"AAA. Namátkou vasestiznosti.cz/...
pepikzaaa
Já nechápu jak si od takového spolku někdo něco koupí.už za tím oknem u auta mají jasně napsáno,že si kupuju "pojízdnou hromadu nahradních dílů".
Je to strašný co si tady k lidem dovolujou.
Ale jinak máte peška.koupil,podepsal,zaplatil,prepsal.SMŮLA.bohužel...

A proč by si měli stěžovat lidi co koupli auto v áčkách a byli spokojen?!

Sen tak schválně kdo z Vás co tvrdíte, že áčkách mají jen auta krátce před smrtí znáte osobně někoho, kdo takové auto koupil?

HMM tak nikdo se neozval páč asi nikdo osobně ani z vidění nezná osobu se stejným poznatkem jako tazatel!

@diesel: Já znám. Pravda jen jednoho. A taky znám jednoho, co koupil a jezdí spokojeně doteď. Malý statistický vzorek...

hodnocení

0x
Náhradní auto je ne zcela běžná služba i u úplně nového vozu. Když se vám rozbije nový mobil, nebo pračka, taky vám nepůjčí náhradní. Tak to asi nemůžete čekat u prodejce ojetin.
Pojud nedokážete, že o závadě věděli a zatajili, tak smůla. A to nedokážete.
Že v autobazaru, nebo na inzerát koupíte takového černho Patra, je pravděpodobnost tak 50 %. No a ve vešem případě zelenáče tak 80 %.
Bohužel.
doplněno 28.11.23 22:40:

Jinak koukněte na seriál Autobazar Monte Karlo.

csfd.cz/...

Je komedie, ale ve skutečnosti těch kulišáren dělají prodejci ještě mnohem víc. Hlavní ale je, že jejich cílem není prodat vám dobré auto, ale prodat draze hejlovi vrak, nebo čórku. Pokud jim tam náhodou někdo přiveze slušnou káru, hned ji střelí po známostech.Na dobré ojetiny se stojí fronta.

asd1
hodnocení

0x

Zkušenost do života, už víš proč se to prodávalo přes áčka *smich*

Bazar tě jen vyfakuje, pojišťovna taky. V reálu jak bazaru zaplatíš tak jde všechno na tebe.

Pokud sis nepředplatil servis zdarma tak smůla a doufej že tě nestáhnou za odtahy a zjištění závady. Změřit kompresi moc času nezabere tak by moc chtít nemuseli. "Není komprese" není zjištění závady, to může mít víc příčin od ventilu po děravej píst. "Najednou cuklo a divně jelo" - skočený rozvod a ohlej ventil? Oprava v servisu za raketu, svépomocí za cenu dílů to dává větší smysl. Bazarový motor pokud je to exotika nebude za levno.

= výhodnější může být pořídit jiný auto. Když trošku hledáš, tak slušný auto jde sehnat celkem levně, jen je třeba umět vytřídit použitelný od šrotu ...

k2

Proc vidite problem v Ackach?

Ze se 14 let stara ojetina posere 1/4 roku po koupi mi neprijde jako "vejmrd" ze strany bazaru...

asd1

Protože pokud někdo vytuší že se blíží smrt, tak to dá do áček. Sice moc peněz nedostane, ale zbaví se toho hned a nemá problém s otravnou reklamací. Klidně si do bazaru zajdi a auta si prohlídni, u 90% aut najdeš zásadní problém proč nebrat. Pokud to hejl koupí tak dopadne stejně jako tady naivní mladej.

Těch případů kdy auto po chvíli chcíplo a bazar vyfakoval je hodně, znám je i přímo z okolí kdy jsem to přímo i viděl.

Bazar levně koupí, naleští to, zamaskuje vady a najde hejla kterej to koupí.

Taky jsem přes bazar prodával auto, takže vim v jakým stavu ho převzali, v jakým stavu prodali, co zatajili přestože to věděli, za kolik koupili i za kolik prodali... Jeden velký ojeb, ten co to koupil byl dost nasr. když jsem mu to řekl.

k2

Tak vytusit, ze za 1/4 roku dojde ke ztrate komprese a pote to zamaskovat je obrovske umeni jak, od puvodniho majitele, tak od bazaru...

asd1

Tak zrovna podpálenej ventil se projevuje mnohem dřív než to chcípne - nestabilní volnoběh atd, nezkušený ucho to nepozná, zjistí to až to přestane jet a rozsvítí se grilovaný kuře...

007cz
K2, já bych to nerozmazával, jako obvykle to koupil hejl a všichni ho vyfakují...
asd1

Pročti si ty stížnosti, myslíš že to všechno je fake? A to je jen špička ledovce, většina hejlů stáhne vocas a nikde to nezveřejní...

VašeStížnosti.cz /...

A ano několik poškozených znám osobně, ne jen jedna paní povídala..

Proti vyfakování musíš mít prostředky na dlouholetý právní spor, takový lidi si nekupujou ojetiny v bazaru. A na to se hraje...

007cz
Můžu také konkrétní zkušenost? Kolega koupil auto z bazaru (Brno) po cca 2 měsících prasklá klika. Po dohodě s bazarem (jen to nedávejte do aurorizaku, jsme aurorizak :)) opraveno. Bazaru zaslána ošklivá faktura, proplacena. Druhý případ, po měsíci od koupě zjistil , že má vykuchané DPF, bazarnik se omlouval a vše dal do pořádku. Ani jeden kupující nebyl hejl ani jeden nebyl vyfakován. Jsou závady které nemůžeš zjistit. Samozřejmě není to úplně běžné, tak jako tvé katastrofické scénáře.
k2

asd1: Jiste to neni fake, ale prehlidka debility lidi.

Namatkou:

vasestiznosti.cz/...

Kupujici cituji "byl zdesen v jakem stavu jsou pneumatiky a prodejce jim to zatajil"

vasestiznosti.cz/...

Tady si pani koupi auto s nezapsanym TZ. Bud tedy nikdy TP nevidela, nebo si ho ani neprohledla

vasestiznosti.cz/...

Po vice jak pul roce spony v palivovem systemu, tak chce vratit penize, nebo jine auto

vasestiznosti.cz/...

14 let stara Fabie ma KO turbo a mrtvy klimakompresor

vasestiznosti.cz/...

U ojeteho Superba za 1/4mega nejsou prachy na opravu automatu za 18t

Prodavat ojete vozy je opravdu nelehky ukol...

hodnocení

0x

Ano MUSÍ Vám dát vše co budete chtít . - AAA vám samozřejmě místo staré ojetiny koupí nvé auto, ještě se Vám omluví v televizi, a koupí Vám měsíční pobyt u moře, a ovívat vás budou nahaté služky ... jen abyste jim odpustil.

VY máte pouze práva a AAA mají jen povinnosti.

prostě jste si koupil KRAKSNU a ta se VÁM vysypala. AAA jako jiných 1000 bazarů. Co čekáte?

hodnocení

0x
V první řadě si pořadně přečti co se píše v kupní smlouvě a pak bych asi jako první volal do Áček a vúz se pokusil reklamovat
To žes to daval nejdřív do nákýho servisu misto abys reklamoval nákup u prodejce vozu to neni dle mě nejštastnější řešení

V kupní smlouvě bude napsáno, že jde o ojeté *sok* vozidlo. S tím je spojeno riziko nahodilé zkázy. A to se stalo *plac*.

Auto se polámalo :(.

U 14 let starýho auta bude napsáno, že je auto před smrtí a potřebuje velký servis všeho. Když tohle někdo podepíše, jak chce potom cokoliv reklamovat?

hodnocení

0x
ano,smlouva s AAA rika ze mate auto opotrebene.
Ale motor,co nejde naskocit kvuli spatnymu tlaku je opotrebovany az moc.
Zalezi na najezdu km, pokud je to kolem 160/tkm tak motor ce stavu zadreni nebo velkym opotrebeni je dost pruser.
NEVZDAVEJ TO.

hodnocení

0x

Oprava v servisu za 40tis se opravdu nevyplatí a čekat nějaké peníze z AAA po takové době je hodně silná víra.

Jestli se chcete naštvat a ničit si zdraví rozčilováním, zkuste něco jako reklamaci. Ale to byste taky měl mít nějaké trumfy v rukávu. Ideálně třeba manipulace do tachometru kontrolatachometru.cz/... před prodejem.

Jinak bych doporučil zmíněný motor a jeho výměnu - můžete se vejít s opravou do 10tis u nějakého garážmistra - a hlavně budete mít dál čím jezdit. - nejmenší zlo

Jen je potřaba brát v potaz, že toho "nového" motoru se možná taky někdo rád zbavil.

u auta za 50tis bych nepředpokládal, že někdo chce vyjmout motor za účelem prodeje, protože ten motor je K.O. - to jsou prostě kousky z aut po nehodě. Tady stačí bouchnout do postranice a kola a máte totálku s teoretickou částkou 90tis za opravu. To si každý rozmyslí, jestli to opravovat nebo prodat na ND - tj. vrakoviště rozřeže a prodá...

Jestli je to lepší motor, než ten, co měl v autě - to těžko říct.

hodnocení

0x

Dobrý den,

zkuste mrknout na cebia.cz/... Teoreticky je tam záruka 12měsíců na skryté vady. Otázkou je (autům úplně nerozumím), zda by se toto dalo předem odhalit.

Doporučuju se poptat u nějakého právníka. Např. někdo z rodiny nemá pojištění právní ochrany? Mohl by jste tak dostat alespoň nějakou právní radu bez poplatku nebo by vás alespoň odkázali na právníka, který se danou oblastí zabývá.

Držím palce, ať se vám podaří se s nimi nějak rozumně domluvit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]