Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Tak jsem dostal nový předpis pojištění auta /POV a havar. v jedné smlouvě/ na příští rok, platnost od 30/1/2024. Zvýšení proti r. 2023 - přesně o 10% ! Pojišťovna Allianz. K žádně změně /škodní událost a pod./ nedošlo. Je to běžné, standardní zvýšení, jak to máte vy?
hm..taky mi se to snaží každý rok zvednout -takže vždy zahajuji protiopatření-u auta jsem to už měnil mockrát-třeba teď jsem přechodem zase ušetřil 600 Kč a vozík jsem nechával pořád u stejné/nebylo to tak moc/ale teď to zase zvedli tak jsem se ohlížel jinde a nakonec to skončilo tak že jsem pořád u stejné pojišťovny kde jsem roky byl... ale s novou smlouvou na 87Kč jako nový člen-stará smlouva byla víc jak 2- 3x dražší...sice to není žádý majlant ale jde to a dneska je dost firem na netu které se tím zabývají/mají z toho asi/určitě nějaký vývar od pojišťovny které Vás dohodili a stačí projevit zájem a ony vše vyřídí za vás ...akorát vyplníte na netu pár lejster- zaplatíte ...takže nemusíte nikam běhat...a Vám pak přijde zase přes net nová smlouva...potvrzení od staré pojišťovny že s Vámi ukončují spolupráci... ...atd.
Běžné ... u mě, každoroční martírium.
s Alliancc bojuji každý rok, letos jsem po zdražení třeba vypnul u havarijního pojištění havárii a s druhým autem odešel k Dirererektu.
Ale pozor ABYSTE nenaletěl ! Některé pojištovny i u povinného ručení mají vaši SPOLUÚČAST ! myslím že při cestách do zahraničí - ale nepamatuji si tu nabídku přesn+ě
Každý rok vypovídám smlouvu a každý rok sjednám nové levnější pojištění, třeba i u stejné pojišťovny. Ale většinou jsem výpověď řešil na pobočce, jen letos byla změna. Páč navigace mi ukazovala pobočku, ale ona tam nebyla.
Ale vše jsem vyřešil telefonem během 5 minut, při dotazu, kde najdu pobočku.
Na mě to zkoušeli před dvěma lety, šel jsem do pojišťovny za paní známou, protože jsem tam byl už cca 13let, zda to pujde snížit. Bohužel... takže jsem otevřel rixo a místo zdražení jsem na tom ještě levněji než jsem byl. Paradox - stejná pojišťovna. Letos opět stejná cena jako loni.
1.) najít nejvýhodnější nabídku na dostupných srovnátorech
2.) následně zvednout telefon
3.) zprostředkovatele žádat o další slevu, kterou má možnost poskatnout, uzavřít smlouvu
4.) Po roce smlouvu vypovědet a postup zopakovat, zvednou telefon...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kdo jezdí málo ten může zkusit nízkonákladovou pillow, je v současnosti nejlevněší...je nutné vlastnit chytrý mobil s aplikací od piollow, chtějí vyfotit stav tachometru před vznikem smlouvy..a na jejím konci, když najedete víc něco málo doplatíte když najedete méně něco se vám vrátí
Je to jinak, pojištovny musí od 1.1.2024 zvednou spodní hranici z 35/35 na 70/70...není to jejich svévole, je to EU nařízení...Kdo tomu nevěří ten si to může nastudpvat---EU nám zdražuje život na každém kroku
A kolik setin procent řidičů má v roce 2023 pojištění jen 35/35?
Již několik let se dává 50/50 a více...
Jó, navyšují hodnotu pojistného plnění z 25 miliónů na 50, asi hlavně díky tomu. Docela by mě tedy zajímalo, kolika lidem se podaří udělat škodu převyšující 25 miliónu, ale je pravda, že stačí jeden případ, a pojišťovna vydá to, co nabrala na 10% extra...
Jinak doporučuju nespokojit se a zkusit si sjednat nové, třeba přes srovnátor, a když budeš mít dobrou nabídku u jiné pojišťovny, tak ti třeba u Allianz dají slevu, když jim ukážeš nabídku u konkurence.
Ve všech případech se limit zvyšuje na 50 milionů korun z dosavadních 35 milionů
Kdy bylo 25 miliónů?
Kdy? No někdy kolem roku možná 2000 ano. Já mám v archivu jen materiály z roku 2008 a to bylo ČSOB 44/24 a KOOP 54/24, víc z té doby nemám. MOhl bych se samozřejmě zeptat, ale tak moc mne to nezajímá.
@milancukrar... ty minimální částky plnění měli hlavně ty laciné pojišťovny ála Slavia.
A udělat velkou škodu není problém
Poslední dobou je to prakticky každý rok. Já pak kontaktuji KLIKaře a uzavírám novou pojistku za stejnou, nebo i nižší cenu. Paradoxně poslední dva roky u stejné pojišťovny, jako byla ta předchozí.
Je to pruda, ale jinak to nejde.
stir: já myslel osobního poradce, ne nějaký internetový portál kde ani nevíte kdo za vás dostane provozi
osobně mi je jedno, kdo dostane provizi, já chci jen levné pojištění, proto oslovuji všechny srovnávače.
A ejhle, oni mi nabídnou stejnou cenu, u stejné pojištovny.
Je otázka, jaké parametry vám srovnávač nastaví. Já například už několik let klientům nesjednávám 35/35 (s výjimkou přívěsného vozíku a auta které stojí dlouhodobě na dvoře servisu), pokud srovnávač nabídne 35/35 tak bude samozřejmě o něco levnější. Podobně spoluúčast v zahraničí, tohle klientovi na auto opravdu neudělám (opět s výjimkiu v předchozím bodu). U některých pojišťoven se dá odbourat skoro celá asistence, srovnávače to vědí a patřičně využívají - kdo na tom ve výsledku prodělá je jasné, opět něco co klientovi opravdu nenabídnu.
Dobrý den!
Děkuji všem za zapojení se do diskuze k problému, jak získat nižší pojistné /POV + HAV/ auta.
Jak to nakonec dopadlo? Dle vašich rad jsem využil služeb 3 srovnávačů. Ve dvou případech nenalezli levnější pojištění. Nabízeli + 500,- až + 1000,- Kč. To jsem odmítl. V jednom případě nabídli úsporu 414,- Kč. Ale za tu cenu, že každé pojištění, t.j. povinné a havarijní bude u jiné pojišťovny. Bude tedy nutná jedna výpověď, dvě nové smlouvy, placení na dvě místa a příp. jednání na dvou místech, dodání pěti nových fotek auta a t.d.
A tak další žádost o radu! Vyplatí se za tu cenu to pojištění vůbec měnit, pro úsporu čtyř stovek ročně?
Záleží to jen na vás, jestli vám to stojí za námahu.Já mám výhodné HP stále a od začátku u Generali a PR ruším a zakládám skoro každý rok.
Zkuste si to a změřte si čas, který výměně pojišťovny budete věnovat. Mně těch pár minut stojí i za menší částky. Vy ale můžete být v jiné situaci.
U HAV jsou důležitější jiné paramtery než jen cena. Například spoluúčast - pokud sjednám se spoluúčastí 5% / 5000 a vím, že když půjdu do servisu do kterého často jezdím, tak vyřeší sám papírování a spoluúčast bude jen 1000 Kč - tak se mi to vyplatí i když to bude o trochu dražší.
Pak jsou samozřejmě různé bonusové připojištění v ceně, to je ostatně u POV také. Typicky UNIQA dává odtahy v rámci Česko-Slovenska.
A konečně asistence a připojištění skel. Obě připojištění musí být připojené k některému hlavnímu pojištění - POV nebo HAV. U skel bývá různá spoluúčast a občas i karenční doba. Problemasika asistence je už na delší hlubší studium - kdo se jednou spálí a zjistí že úplná blbost ho pár kilometrů za hranicí přijde na několik tisíc, tak už si pak vybírá kvalitu.
@arne1 To máte pravdu. Někteří jsou ochotní nechat se zblbnout k placení pojištění událostí s pravděpodobností tisíců let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.