Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V TP mám napsané u kol pouze letní

Od: zdenekst odpovědí: 14 změna:

Zdravim, v Tp průkaze mám napsaný rozměr, pneumatik 19, ale mám tam pouze letní. Chtěl bych si na tento rozměr dát zimní. Chtěl bych vědět jestli je to velký problém, nebo jestli se to dá dopsat do TP, že mohu mít i zimní. Hledal jsem na internetu téma s podobným problémem, ale mám pocit, že jsem snad jediný v republice, kdo má v TP napsanou tuhle blbost. Byl bych rád za nějakou radu, popřípadě jak získat typový list na alu kola bbs 19 original opel insignia. Našel jsem stránku typove-listy.cz, ale nevím jestli je věrohodná. Ale stačí mi info, jestli je to normální mít napsané pouze letní, protože jsem to snad nikde ještě neviděl. Předem díky.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

glyx
hodnocení

3x
Opravdu máte v TP napsáno "letní"?
Není tam prostě jen rozměr?
Také je mi to divné..Mohl by tazatel vložit foto TP?

hodnocení

3x
Spekulace můžeme vést do nekonečna! Je úplně jedno, co vy chcete, můžete, nechcete, nebo potřebujete..Zkrátka musíte dodržet to,co máte jasně napsáno..Omluvte mne,ale spekulovat nad nemožným, je ztráta času všech...Dodržet musíte to,co máte v TP...
doplněno 28.11.23 13:17: Taky jsem koupil auta s nezpsanými rozměry disků nebo gum a řešil to až při EK nebo STK..A přitom stejné auta se stejným rokem výroby a typem všeho, měly tyto gumy a disky zapsané..Já měl v TP bohužel jen jasně dané rozměry a nikoho to nezajímalo! Musel jsem pořídit to, co bylo psáno..Nikoho nezajímá, že tam a tam je totožné auto a má v TP gumy a disky, které já v TP nemám..
doplněno 28.11.23 13:22: Soused od vedle má dejme tomu totožné auto a má v TP jiné rozměry než já..Protože auto je buď dovoz, nebo jiný rok výroby, nebo jiná motorizace..nebo si někdo v minulosti nechal zapsat více rozměrů..Můžu se vztekat hádat na úřadech a stk..anebo shánět typové listy..Nebo tam dát to,co mám JÁ psáno v TP(ORV2) ;)

hodnocení

2x

Ano, je to normální.

hodnocení

2x

Ty devatenáctky jsou tak drahé, že téměř za stejnou cenu pořídíte ty první sedmnáctky i s ráfkama. A nebudete muset za půl roku zouvat.

Nenadělá s tím nic! V létě jsem pořídil staré Audi a4 b6 a na autě NOVÉ letní gumy, plus NOVÉ zimní k tomu..Rozměry samozřejmě nejsou zapsané! Prý koupeno podle toho, co zuli z auta..Néé podle TP! A myslíte, že to někoho zajímá? Nezajímá! Musel jsem koupit třetí sadu s vyhovujícími rozměry..A dvě sady NOVÝCH gum budou na prodej..se ZTRÁTOU, samozřejmě.. zajímá to někoho? ;)

hodnocení

1x

V techničáku, na položce číslo 20 a číslo 21 máte uvedeno co?

Pak máte i variabilní možnosti kol, a podle obrázku vidím, že tam není jen letní.

Asi jen špatně čtete.

Dejte obrázek i položky číslo 20 a číslo 21.

Máte možnost 7 druhů kol, z toho 4 zimní a 3 letní, mimo stanovených kol.

strelecst
hodnocení

0x
Za rozměrem mám napsáno pouze letní, viz foto.
V TP mám napsané u kol pouze letní

Asi neumíte vnímat čtené!
To platí jen pro ty 3 rozměry pneu u kterých to je napsáno-ty pouze jako leztní stejně jako u dalšího pak jen M+S. ostatní můžete mít jaké chcete -v daných prozměrech a indexech (ty jediné můžou být vyšší nikoliv nižší,ale tam je výjímka u zimních!)

re4zon
Jak neumi vnimat ctene? Kdyz uz tak psane a vnima to spravne, precti si na co se ptal a co mu odpovidas..
zdenekst
Já jsem to asi špatně sformuloval. Ale já bych chtěl zimni kola v rozměru R19, abych nemusel kupovat nové kola. Ty tam jsou jenom jako letní. A zároveň mě zajímalo jestli, se s tím někdo setkal. Protože většina lidí o tom slyší poprvé.
Ptá se,jestli může mít 19-ky i zimní...Podle "TP" nemůže!Pouze letní!

Ptá se pouze na rozměr 19,

rozměr, pneumatik 19, ale mám tam pouze letní. Chtěl bych si na tento rozměr dát zimní.
Ne, nelze, pokud nejsou napsány na řádku nahoře.

Ale taky jsem to ze začátku nepochopil...

většina lidí o tom slyší poprvé****co slyší většina?

Hmm a jak se vnímá psané? MUSÍ se přečíst . Odpovídám dobře jen někdo necháppe co je psáno!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]