Před značkou obytná zóna v protisměru stala dodávka a já couval a štrejchl jsem ho půl auta stalo na chodníku a půl v silnici není to osvětlený a ve zpětném zrcátku jsem ho neviděl do toho sněžilo máme to sepsany vyfoceny. Myslím si že je to moje chyba nechci dělat chytraka ale budu rád když mi to někdo potvrdí i vyvrati
Zcela jistě je to Vaše vina, i kdyby ten druhý automobil stál v rozporu se zákonem. Vy jste couval, Vy jste si měl v případě, že jste neměl přehled o situaci za vozidlem zajistit asistenci poučené osoby.
Zde je to jednoznačné. Upravuje to i zákon, je to vaše zodpovědnost:
§ 24
Otáčení a couvání
(2) Při couvání řidič nesmí ohrozit ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích.
(3) Vyžadují-li to okolnosti, zejména nedostatečný rozhled, musí řidič zajistit bezpečné otáčení nebo couvání pomocí způsobilé a náležitě poučené osoby.
Mě do auta takto najel pán v důchodu a říkal že je to moje chyba, on couval na hlavní a já jsem čekala na vedlejší, zkuste se taky dohadovat že tam neměl stát. Mě říkali že jsem měla dát přednost zprava i když do mě najel zleva. No zkusete se obhájit, třeba vám bude muset zaplatit škodu, nikdy nevíte jak se rozhodne.
Uplně nerozumím vašemu popisu. Pokud jste stála a on couval, je to jednoznačně jeho vina. Každá jiná možnost vyžaduje od vás upřesnění nebo lépe pořádný náčrtek situace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.