Dobrý den, měl bych otázku. Nikdy jsem nevlastnil auto, ale měl jsem na sebe 12 let napsanou motorku, a nikdy jsem nebyl účastníkem nehody. Nyní jsem si koupil vlastní auto a řeším povinné ručení. Chtěl bych se zeptat zda to že jsem vlastnil pouze motorku bude mít vliv i na cenu povinného ručení auta. Respektive zda se vlastnictví motocyklu bere na stejnou váhu jako vlastnictví auta a tím pádem bych mohl mít nějaké bonusy a povinné ručení na auto by nemuselo být tak vysoké. Děkuji
ANO, započtou se vám měsíce bez nehody...určitý počet
Za každých 12 měsíců bezeškodního průběhu dává pojišťovna bonus (slevu) cca 5–10 % z ceny povinného ručení. Maximální délka bezeškodního průběhu bývá stanovena na 120 měsíců, neboli 10 let jízdy bez nehod. Tuto dobu pak pojišťovny převedou na procentuální slevu, maximální bonus dosahuje 50–60 %.
doplněno 24.11.23 21:06:
Můžete orientačně vyplnit s různým počtem měsíců bez havárií ...
Pouhé vlastnictví nezakládá na bonusy!Jedině jestli jste měl uzavřené PR! Ale zda-li budou počítat mota a dají bonus na auto? msl že ne. Počkejte,rádce p.Arne1 by mohl dát správnou odpověď!
Bonusy se převádí v rámci kategorie vozidel. Z motorky tedy na motorku, z auta na auto. Z motorky na auto ani kamion ne.
petrk
To mě právě zajímalo, zda je to z auta na auto a z motorky na motorku a nebo prostě zda stačí že jsem byl vlastník motorového vozidla, po celou dobu jsem si platil PR a tím pádem bych mohl mít levnější PR třeba na to auto.
Řeknu vám to takto. Minulý rok jsem byl účastníkem nehody jako poškozený. Dodnes mi pojišťovna viníka, která likvidovala škodu, přeje k narozeninám a k Vánocům. Ale povinné ručení mi na všechny moje vozidla od té doby zkalkulují skoro dvojnásobně dražší než u konkurence. Podle mě prostě musíte najít pojištění, kdy konkrétní ústav u vaší kategorie nevidí víc rizika než u jiných.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.