Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fridex do -5 a neznama barva látky

Od: kubator odpovědí: 3 změna:
Ahoj, koupil jsem si loni autobus, mám to jako koníčka. Ale jsou zrezly trubky a je v tom nějakej fridex, jen nevím jakej, je tam objem na 60 litrů. Dá se něcim zjistit podle složení, co tam je? Měřil jsem to a mám ho tam do -5 a je ho tam méně. Nechce se mi do toho dávat na zimu komplet nový. Za celý rok jsem s tím vyjel do provozu 3x. S tím, že když se s tím jelo naposledy tak víčko od expanzní nádrže jsme zapomněli nasadit a tak tam toho fridexu ubylo. A loni když jsem to měřil, tak kapalina vypadala takto. Nejraději bych to jen dolil, ale nechci si dojebat motor. Jak byste to řešili?
Fridex do -5 a neznama barva látky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jsou 4 možnosti ...

1. buď to všechno vypusť,

2. věř, že letos nebudou zimy mínus 10

3. 60L červené nemrz kapaliny vidím prodávat za 3* baňok po 20l á 533,- Kč = 1599,-Kč.

4. 25l G11 vidím prodávat za 1000,-Kč

zdroj: vyhledávač GOOGLE a do okna FRIDEX 20L

já bych všechno vypustil, propláchl a dal nový fridex A MÁŠ KLID

hodnocení

0x

Nevím s busy nemám zkušenost, ale asi bych to na svém-tedy POKUD budu v ziměš jezdit ! tak udělal ihned proplach čistou vodou a dal novou němrzku. Pokud v zimě nehodláte jezdit, nechal bych to tak a na jaře , před zahájením provozu pak teprve výměna! I když je to jen do -5°C, tak to v mrazu blok neroztrhne a nic by to nemělo poškodit. Nakonec na jednom z prvních aut jsem toto zanedbal a měl kapalinu jen na +- mínus 1 či 2°! žel jsem měl smůlu když přišly mrazy (tenkrát bylo u nác cca 3 dny -25 ! a dalších víc jak 14 dnů jsem pak ještě čekal na oblevu až to celé roztaje, s obavou že se něco poondilo. Po oblevě když celá soustava rozmrzla- NIC se nestalo. Na druhou stranu-objem náplně byl asi 10X menší , kolem šesti litrů chlůadicí kapaliny!

hodnocení

0x

Nevim, co to je za bus, ale pamatuji průšvih na C734 se kterou jsem jezdil, kdy v tom zmrzl podobně ,,vydatný´´ Fridex a buď prdnul blok, nebo vyskákaly mrazové zátky. Pokud to máte jen jako hobby, tak bych to asi vypustil, ono podle vzhledu to už taky má něco za sebou, že ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]