Nejste přihlášen/a.
1-vypnout vnitřní cirkulaci vzduchu. 2- před dojezdem vyvětrat auto. 3-pokud látkové koberečky tak je udržovat suché (na zimu měním za gumové) a mám do zaásoby letáky a noviny, kterí dám na kobereček a mokré (když je sněhová břečka) vyhodím dám suché. 4-deflektroy či ofuky oken-pak může zůstat okno pootevřené aby se stále větralo!
mě se taky dost mlží u auta skla, ale třeba na tu klapku se mi to nezdá ( u mě), protože když přepnu vnitřní a vnejší okruh je to provázeno zvukem i hlučnost se změní.
Nejhorší je to v letě při horku a když je slejvák to se nedalo ani potevřit okno topeni na plno, a stale zamlženo no jedině furt utírat...
Mám takový ventilátorek, který je přilepen pomocí nanotechnologické podložky na palubní desku a je namířen na přední sklo před řidičem. Má příkon 150W a fouká teplý i studený vzduch. Po nastartování studeného motoru už se může zapnout, protože je napájen alternátorem a baterii nevybíjí. Vyžaduje, aby byla v obvodu zapalovače, kde je zapojen, pojistka v hodnotě 15A. Tak by se mělo v historicky krátké době přední sklo ohřát a odmrazit se z obou stran. Někde jsem ho na e-shopu viděl za 350 Kč.
1. najít příčinu - klapky na vnitřní ventilaci, zatejkání jak do ventilace (listím ucpaný odtoky pod torpédem, torpédo nedoléhá ke sklu) tak do kabiny přes dveře nebo sklo, ucpaný odtok klimy, louže z bot na koberečkách, zavlhlej a plesnivej kabinovej filtr...
2. kočkolit v ponožce na palubku, při nastoupení pořádně oklepat boty od sněhu.
3. před vyjetím polít sklo vlažnou až teplou vodou - ohřeje se a rychle odmlží, nad nulou půl litru, 0°C litr a ve větších mrazech to chce dva litry vody. + nemusíš škrabat. Nebo ten větráček teplofuk, na rozdíl od auta topí hned.
4. klimu na vnitřní okruh (bez klimy na vnější okruh) a nastavit foukání na sklo
6. při dojetí vychladit a vyvětrat auto.
5. neni nad vyhřívaný čelní sklo..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.